На Волині виявили незаконну вирубку лісу

На Волині виявили незаконну вирубку лісу

1 вересня у Ружинському лісництві виявили масштабну самовільну вирубку лісу.

Зафіксували порушення працівники державної лісової охорони ДП «Турійське ЛГ», – повідомляє пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На місці була вантажівка з деревиною та безпосередньо ще велася рубка.

Незаконну заготівлю деревини чоловіки здійснювали без документів. Аргументують, що мають дозволи на проведення таких робіт на самосівних землях громади.

У результаті перевірок встановлено, що рубку здійснили в тому числі на території держлісфонду – згідно з таксаційними даними, з 2000 року територія належить до ДП «Турійське ЛГ».

Вже встановлено самовільну порубку 107 дерев на площі 0,3 га, що в межах держлісфонду. Слідство ще триває. Встановлюються збитки.

В управлінні зазначають, що в області все частіше трапляються випадки фактичного вирубування лісу на землях різного призначення, що в користуванні громад. Такі ділянки здаються в оренду під створення сільськогосподарських культур і просто розчищаються. При цьому не береться до уваги факт знищення повноцінних лісових насаджень.  

Саме це і є одним зі шляхів походження незаконної деревини та часто – її подальшого руху на приватні пилорами.

Читати також: На Волині у ліс випустили 120 оленів та 30 диких свиней, яких виростили в екопарку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через «Дію» українці зможуть подавати заяву на одруження
Наступна новина У Ковельському районі автомобіль на смерть збив чоловіка
Останні новини
Схожі новини