На Волині визначають землі для створення нових лісів

На Волині визначають землі для створення нових лісів

26 липня у Волинській облдержадміністрації відбулася нарада лісівників, представників огранів місцевого самоврядування та Держгеокадастру під час якої обговорили реалізацію президентської програми «Масштабне заліснення України».

Про це повідомляє пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На нараді також обговорили: визначення на Волині земельних ділянок та їх подальше використання під заліснення та лісорозведення, можливість передачі таких земель до державних чи комунальних лісогосподарських підприємств,  розробку механізмів створення нових лісів коштом місцевого чи Державного бюджетів, а також врахування інтересів громад у забезпеченні нових робочих місць під час реалізації президентської програми.

«Ініціатива Президента Володимира Зеленського щодо масштабного заліснення країни зараз чи не найбільш актуальна та важлива. І це справді стосується кожного. Незважаючи на досить високий показник лісистості нашої області – а це 34% від загальної території,  і той факт, що ліси на Волині відновлені та доглянуті,  маємо зробити все можливе, щоб збільшити площі лісів. Досі лісівники були зв’язані законодавчо у реалізації таких цілей. Але зараз маємо можливість це реалізувати. І в питанні  повинна відчуватися зацікавленість усіх сторін – органів влади, самоврядування, лісівників», – зазначив заступник голови Волинської ОДА Олександр Троханенко.

Перший заступник начальника Волинського ОУЛМГ Руслан Войцеховський пропонуючи механізми реалізації такого проекту, нагадав: відповідно до змін, внесених до Земельного кодексу України у 2018 р., полезахисні лісові смуги виключені зі складу земель лісогосподарського призначення. Ділянки під полезахисними лісовими смугами, які обмежують масив земель сільськогосподарського призначення, можуть передаватися у постійне користування державним чи комунальним спеціалізованим підприємствам, фізичним чи юридичним особам з обов’язковим включенням до договору оренди землі умов щодо утримання та збереження таких смуг.

Подібні обговорення останніми днями відбуваються на рівні територіальних громад, де практично визначають географію, площі земель під такі цілі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головнокомандувач Збройних сил України йде у відставку
Наступна новина Де у Луцьку не буде води 28 липня
Останні новини
Схожі новини