На Волині надрукували ексклюзивні конверти. ФОТО

На Волині надрукували ексклюзивні конверти. ФОТО
фото з допису в Facebook

У Любомльському районі вийшли друком два конверти про історію краю.

Про це йдеться на сторінці Любомльського краєзнавчого музею.

Перший художній поштовий конверт – «100 років від часу випуску Любомльської серії поштових марок. 1918-2018». У центрі зображено Велику єврейську синагогу в м. Любомль (1510-1947). Поруч із нею по периметру – серія з 5-ти поштових марок із зображенням найцікавіших архітектурних споруд міста Любомля. Марки випущені 1918 року на замовлення австрійського уряду в Празькому мистецько-видавничому підприємстві «Уніон» для поштового вжитку цивільного населення Любомльської округи.

Другий конверт – «150 років від часу побудови Хресто-Воздвиженської церкви с. Нудиже Любомльського району. 1868-2018». На конверті – сучасне фото храму с. Нудиже. Поруч – зображення ікони «Воздвиження Чесного Хреста» 1660 року, взятої з іконостасу церкви с. Нудиже в 1910 році експедицією Щербаківського.

Це не перші видання поштових конвертів, які випущені з ініціативи музею. Конверти можуть бути цікавими для шанувальників історії рідного краю, краєзнавців, колекціонерів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Усі секрети «трубних» технологій: чергове навчання на «Інвесторі». ФОТО
Наступна новина На Чемпіонаті України з пауерліфтингу волинянин встановив одразу два нових рекорди
Останні новини
Схожі новини