На Волині обрали найкращу бригаду аварійно-диспетчерської служби «104» 

На Волині обрали найкращу бригаду аварійно-диспетчерської служби «104» 

На Волині визначили найкращу бригаду аварійно - диспетчерської служби «104» (АДС). 

На навчально-тренувальному полігоні, що в м.Рожище, змагались між собою чотири команди - з Луцька, Володимира-Волинського, Нововолинська та Ратного. Такий професійний конкурс серед бригад аварійно-диспетчерської служби відбувається більше 10 років поспіль. Перше місце здобула нововолинська бригада.

Улітку газовики організували змагання в 2 етапи: спочатку кожне відділення газового господарства визначало найкращу бригаду, далі – регіональні змагання. 

«Такі змагання є практичними і допомагають нашим фахівцям удосконалювати свої вміння та навички. Проводимо цей професійний конкурс для підвищення рівня підготовки наших працівників аварійно-диспетчерських служб. Бригади АДС цілодобово щодня забезпечують безперебійну та безаварійну роботу систем газопостачання, оперативно локалізовують та ліквідовують аварійні ситуації», – зазначає головний інженер АТ «Волиньгаз» Андрій Цибульський.

Члени конкурсної комісії перевірили оснащення та готовність спецавтомобілів, вміння користуватися засобами індивідуального захисту та звичайно - теоретичні знання учасників змагань. За лічені хвилини кожна аварійно-диспетчерська бригада  в складі 5 фахівців повинна прибути на місце умовної аварії, локалізувати та ліквідувати небезпечну ситуацію.

«У середньому за добу в зимовий період наша екстрена служба відпрацьовує 42 заявки, це на 15 заявок більше ніж влітку. За опалювальний сезон 2018-2019 рр. на адресу аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз» надійшло 7 639 тис. викликів різного рівня небезпеки.  АДС «Волиньгазу» за рік опрацювала 12 тис. заявок, які надійшли від волинян на номер 104», – розповів начальник аварійно-диспетчерської служби Валентин Киричук.

Варто зазначити, що від професійних навичок членів аварійної служби часто залежить життя та здоров’я людей. Дуже важливо, щоб бригада «104» у критичних нештатних ситуаціях не розгубилася та локалізувала аварію у найкоротший термін. Тому й для підвищення та перевірки професійного рівня готовності бригад газовики щомісячно проводять навчання та щорічно організовують огляд-конкурс АДС. Ці змагання є особливо корисними  для молодих спеціалістів, адже всі практичні заняття відбуваються в реальних умовах.

За підсумками всіх випробовувань  кращою бригадою аварійно-диспетчерської служби стала бригада Нововолинської дільниці Володимир-Волинського відділення. Вона набрала 402,5 балів.  Друге місце посіла бригада Луцького відділення - 336,5 балів. Замкнула трійку переможців команда «104»  – Ратнівського  відділення (298,5). А четверте місце - в газовиків із Володимира-Волинського - 293,5 балів. 

Бригада АДС Нововолинської дільниці візьме участь у наступному етапі – III Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності бригад аварійно-диспетчерських служб Центрального регіону, який відбудеться в м.Житомир.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Передумали будувати другу психлікарню в Олиці
Наступна новина Перший будинок ЖК «Ваш Затишок» вже готовий до здачі. Фотозвіт
Останні новини
Схожі новини