Розповіли, коли розпочнеться навчання і скільки учнів може бути у класі

Розповіли, коли розпочнеться навчання і скільки учнів може бути у класі
Фото: orestligetka.ukr.net/ Depositphotos

Верховна Рада України на час воєнного стану зупинила положення законів, які стосуються дати початку, закінчення і тривалості навчального року, а також граничної верхньої межі кількості учнів у класі. Норми призупиняються законом №7325. 

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону зазначив, що МОН все ж таки планує розпочинати навчальний рік у школах 1 вересня, бо ця дата є особливою для освітян, – пише «Українська правда. Життя»

Однак виші можуть розпочати навчання у серпні.

«В рамках автономії закладів вищої, фахової передвищої, профтехнічної освіти можемо дати дозвіл починати навчання на початку серпня чи в середині.

Це не є чимось неадкекватним, адже вже декілька років поспіль деякі університети це впроваджують, особливо там, де є практика і індивідуальна освіта», – сказав міністр.

Стосовно скасування обмеження кількості дітей у класах, Шкарлет зазначив, що це стосується тільки дистанційної форми навчання.

«Враховуючи переміщених осіб та понад 600 тисяч учнів, які знаходяться поза межами України, щоб надати можливість навчатися кожному, ми зняли обмеження кількості учнів в одному класі під час онлайн-занять», – заявив Шкарлет.

Згідно з законом про повну середню освіту, наповнюваність школярів не може складати понад 20 учнів у початкових класах та 30 учнів у класах середньої, старшої та профільної школи.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у луцькій школі № 2 розпочалися роботи з облаштування укриття. Його ремонтують, аби з нового навчального року діти могли вчитися очно та під час повітряних тривог перебували у комфортних умовах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обмотався пакунками з грошей. Суд оштрафував волинянина на 9 мільйонів
Наступна новина Загрози вторгнення армії Білорусі наразі немає – Буданов
Останні новини
Схожі новини