На Волині оголосили найвищий клас пожежної небезпеки

На Волині оголосили найвищий клас пожежної небезпеки

На Волині оголосили найвищий клас пожежної небезпеки. Громадян просять бути у лісі максимально відповідальними.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Волинського ОУЛМГ.

Лісівники запевняють, що у зв’язку із тривалою спекотною погодою ліс став особливо вразливим до вогняної стихії. 

«Уже кілька днів горять ліси Херсонщини. На щастя, хоч і не без значних втрат та великими зусиллями цього року лісівникам та рятувальникам вдалося локалізувати лісові пожежі в Луганській області. Займання, які вчасно вдалося виявити та загасити, не оминули багатьох регіонів України», – зазначають у прес-службі.

Лісівники закликають ставитися відповідально до пожежної ситуації.

«Бо пожежа в лісі ­– це біда не лише для лісівників. Це загибель рослин, комах і тварин, це страшна загроза для людських осель, що поряд із лісом. У таку погоду вогонь розповсюджується на значні площі за лічені секунди», – кажуть в управлінні лісомисливського господарства.

Громадян просять у міру можливості взагалі обмежити відвідування лісу аж до настання більш сприятливих погодних умов. Або ж відпочивати у спеціально облаштованих для цього місцях – рекреаційних пунктах.

Нагадують також, що впродовж пожежонебезпечного періоду категорично забороняється розводити багаття в лісі, в’їжджати на територію лісового фонду автотранспортом, палити, кидати в лісі непогашені сірники та недопалки, випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та на територіях, що прилягають до нього.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мирне небо, безкоштовні ліки, високі пенсії: про що мріють діти Волині. ВІДЕО
Наступна новина Показали відео із волинянином, який потрапив у полон терористів
Останні новини
Схожі новини