На Волині переселенці з лісівниками засадили саджанцями п'ять гектарів лісу

На Волині переселенці з лісівниками засадили саджанцями п'ять гектарів лісу

На Волині переселенці долучилися до акції з відновлення лісу та разом із лісівниками на п’яти гектарах висадили саджанці молодих дерев. 12 квітня дерева висаджували в Колківському лісовому господарстві.

Про це розповіла Суспільному речниця обласного управління лісового і мисливського господарства Світлана Думська.

На ділянці площею 0,4 гектара садили сосни звичайну і дуби – всього три тисячі сіянців, – розповіла інженерка лісових культур Алла Ольховик.

"Цей ліс садили люди у воєнний час. Ми маємо можливість посадити ліс і маємо посадити його для усієї України, бо ні схід, ні південь не можуть цього зараз зробити", – додала працівниця Колківського лісового господарства.

Долучилася до висадження молодого лісу родина Бабичів, котра, тікаючи від обстрілів у столиці, майже місяць тому опинилася у волинському селі Кукли. Їх прихистила у себе працівниця лісгоспу Василина Хомич.

Як розповіла Наталія Бабич, яка разом із восьмирічним сином Семеном висадила 200 саджанців, раніше дерев ніколи не висаджували самостійно.

Вперше садили лісові дерева Юрій і Валентина Чеби. Чоловік родом зі Старого Чорторийська і приїхав у рідне село на Волинь з сім’єю із Маріуполя.

"Ми усе можемо робити руками. Зупинилися у батьків, допомагають усі потрошки. Залишили свій дім, а хочеться до свого, до рідного. Знаємо, що у знайомих бомба у хату влетіла – від нас там метрів 300", – зазначив чоловік.

Майстер лісу Валерій Чеб, який допомагав садити дуби хлопцям-школярам із Дніпропетровської області, розповів: саджанці обробили спеціальними препаратами для кращого укорінення.

Зі слів Данила Арутюнова з міста Новомосковськ, процес висадки дерев не є складним, але від цього залежить, чи прийметься дерево згодом. "Років через 10-15 хотів би приїхати і побачити цю поляну, як вона буде засаджена", – додав хлопець.

За участю вимушено переселених українців це уже четверта акція з висаджування лісу. Загалом цього року на майже 1 200 гектарах в області висадили 7,5 мільйонів дерев. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинському напрямку суттєвих змін немає. Зведення від Генштабу ЗСУ
Наступна новина Медведчука затримали. Ми зібрали добірку мемів від волинян
Останні новини
Схожі новини