На Волині понад 30 шкіл, у яких діти бігають в туалет надвір

На Волині понад 30 шкіл, у яких діти бігають в туалет надвір

На Волині є 31 школа, де діти змушені бігати в туалети під час перерви, на вулицю.

Про це розповіла заступниця начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Соломіна, повідомляє Суспільне.

Серед шкіл І-ІІІ ступеня внутрішньої вбиральні немає в одній школі – у селі Піща Шацького району. Туалетну кімнату в приміщенні школи там вже будують.

Зі шкіл І-ІІ ступенів вуличні вбиральні досі діють у п'яти закладах. Решта 25 шкіл, де діти бігають до туалету на вулицю, – навчальні заклади I ступеня.

У вуличний туалет Головненського ліцею, що в Любомльському районі, бігають школярі із трьох корпусів навчального закладу.

Внутрішню вбиральню у ліцеї поки облаштували лише в одному з чотирьох корпусів. Цього недостатньо для 454 учнів школи, розповів  батько чотирьох учнів ліцею Микола Скопюк.

Єдина на три корпуси ліцею тепла вбиральня має три кабінки

Виконувачка обов’язків директора ліцею Алла Півень проблеми у нестачі внутрішніх туалетів не бачить.

«Як такої потреби не було, бо діти звикли ходити на вулицю. Потреба була лише у туалеті внизу. Якщо розібратися, то ще не до кінця туалети готові зверху», – каже вона.

Вчителька ліцею Валентина Задерей розповіла, що можливості встановлення туалетів в інших корпусах немає.

«Приїжджали проєктанти, оглядали всі приміщення. Якщо взяти, до прикладу, третій корпус, то там класи маленькі та встановити немає де», – зазначила вчителька.

Нова школа у селищі Головне, за словами педагогині Валентини Задерей, будується десять років і буде розрахована на 600 місць. Там внутрішні туалети передбачили.

У школі в селі Криничному Маневицького району навчається пів сотні дітей. Приміщення збудоване 1953 року. З того часу, за словами директорки, тут не облаштували внутрішніх вбиралень. Дітям доводилось бігати до туалету понад 70 метрів. А взимку, коли купа снігу, це дуже незручно, холодно, каже директорка. Батьки стали бити на сполох.

Щоб не задувало у шпарини, вчителі затулили стіни вбиральні плівкою

Цього року, каже директорка, у школі розпочали реконструкцію приміщення, аби зробити внутрішній туалет. Два тижні тривають ремонтні роботи.

«Треба викопати яму, відвести каналізацію стічну і змурувати її. Ще багато роботи», – каже завгосп Іван Мосійчук.

До цих вбиралень ходять пів сотні школярів

На будівництво туалету були виділені кошти з Державного бюджету – 540 тисяч гривень. Зробили співфінансування з місцевого бюджету, оскільки ще на виготовлення проєктно-кошторисної документації потрібно 37 тисяч гривень.

В обласному управлінні освіти розповіли, що для облаштування 13 туалетів у волинських школах цього року виділили понад 11 мільйонів гривень. Коли з’являться внутрішні вбиральні в решті шкіл – невідомо.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні до лікування хворих на коронавірус хочуть залучати студентів-медиків
Наступна новина Жорсткий локдаун – виключно резервний момент, - головний санітарний лікар
Останні новини
Схожі новини