Жорсткий локдаун – виключно резервний момент, - головний санітарний лікар

Жорсткий локдаун – виключно резервний момент, - головний санітарний лікар

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко стверджує, що наразі система охорони здоров'я справляється з приростом хворих на COVID-19, а можливе запровадження жорсткого локдауну є "виключно резервним моментом".

Про це Ляшко розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, пише «Українська Правда».

«Сьогодні ми реєструємо по 5 000-5700 випадків в Україні – колапсу немає. Система охорони здоров’я справляється. Ми говоримо, що і до 10 тисяч – будемо справлятися. Певні лікарні будуть завантажуватися, госпіталізувати, перепрофільовувати нові ліжка і буде досить велика кількість хворих. Тому для того, щоб цьому запобігти, ми просимо всіх дотримуватися всіх протиепідеміологічних норм і правил», – зазначив Ляшко.

«Ми робимо все можливе на національному рівні, щоб запобігти, по-перше, колапсу системи охорони здоров’я, по-друге, щоб не зупиняти нашу економіку. Ми розуміємо, що впровадження жорсткого локдауну – це вже виключно такий резервний момент, коли не можна буде нічого іншого зробити», – додав він.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині понад 30 шкіл, у яких діти бігають в туалет надвір
Наступна новина Одне з відділень Любомльської лікарні реконструйовують за євростандартами
Останні новини
Схожі новини