На Волині рідним загиблих Героїв вручили посмертні нагороди

На Волині рідним загиблих Героїв вручили посмертні нагороди

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) Героїв України з міста Горохів Дмитра Чижика та Віталія Палія.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Дмитро Чижик – серед тих, хто віддав за Україну найдорожче – своє життя і поліг смертю хоробрих на Харківщині 20 березня 2023 року. Військовий за час служби проявив себе як мужній та відважний воїн, тож за свій героїзм і був удостоєний нагороди, але, на жаль, посмертно. Жодна військова відзнака і людська шана не повернуть згорьованим батькам сина, та нині, передаючи Тетяні Серафимівні та Всеволоду Олексійовичу орден, подякували за те, що виховали Героя.

Життя захисника Віталія Палія обірвалося 28 січня 2023 року внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині. Герой до останнього подиху зберігав вірність військовій присязі та українському народові. Сьогодні його посмертну нагороду передали дружині Ользі та дітям.

Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, яка втратила сина. Дружини чи дітей, яких більше не зможе обійняти найрідніша людина, проте ці найвищі державні відзнаки повинні нагадувати нам про подвиги сучасних українських Героїв. І щоб ми щоразу пам'ятали: їхня жертва безцінна. Їхня відважність та хоробрість залишаються у пам'яті наших дітей. Про них писатимуть книги та розповідатимуть у школах. А ми ж зробимо все, щоб перемогти у цій війні та наблизити перемогу.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волонтерський рух з Волині отримав відзнаку від Валерія Залужного
Наступна новина На Волинь за час воєнного стану переїхало майже 30 релокованих підприємств
Останні новини
Схожі новини