На Волині розчистили річку, щоб туристи могли плавати на байдарках. ФОТО. ВІДЕО

На Волині розчистили річку, щоб туристи могли плавати на байдарках. ФОТО. ВІДЕО

Екологи і волонтери розчистили річку Путилівку, що протікає на Волині територією Ківерцівського району і є важливою для розвитку екологічного водного туризму.

Сплавлятися по ній складно через повалені та притоплені дерева. Тому працівники НПП «Цуманська пуща» і волонтери частково розчистили береги, русло Путилівки від захаращення та протестували водний туристичний маршрут по цій річці, який знаходиться на стадії розробки. Відбулося це у вівторок, 5 червня, та було приурочено Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища, ідеться у сюжеті Громадського.Волинь.

«Ми хочемо підготувати русло річки для водного маршруту на байдарках. Путилівка впадає в Горинь, тому цікаво стартувати з Цумані, щоб потім сплавлятися по Горині до Базальтових стовпів. Проте, щоб ця ідея втілилася в реальність, потрібно провести усі підготовчі роботи. Зокрема, суттєвою перепоною для проведення сплавів є декілька великих перешкод-захаращень в ділянці між смт Цумань та с. Мочулки, які потрібно систематично розчищати», – зазначив начальник відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Павло Савчук.

В рамках цієї ініціативи працівники НПП «Цуманська пуща», волонтери з Луцька та представники цуманської громади (близько 20 осіб) збирали сміття, вивільняли русло від перешкод, проводили моніторинг глибин річища та аналізували особливості маршруту.

Особливе занепокоєння в учасників заходу викликала загальна забрудненість річки людським сміттям: пластиковими пляшками, пінопластом тощо. 

Якщо до подібних ініціатив, як на Ківерцівщині, системно з власної волі долучатимуться більшість мешканців області, така статистика покращиться, – ідеться у сюжеті.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маленьких лучан навчають виготовляти ековироби. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку – виставка історій ув'язнених. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини