На Волині СБУ викрила осіб, які переправляли «ухилянтів» за кордон

На Волині СБУ викрила осіб, які переправляли «ухилянтів» за кордон

Служба безпеки України заблокувала ще 14 схем ухилення українських громадян від мобілізації в умовах війни, за якими військовозобов'язані нелегально потрапляли за кордон.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Telegram.

Як зазначається, у результаті слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру 34 організаторам незаконної діяльності. Вони пропонували військовозобов’язаним виїхати за кордон на підставі фіктивних документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів.

«Вартість таких «послуг» становила від 2 до 13,5 тисяч доларів. Сума залежала від регіону проживання «клієнта» і терміновості втечі», — йдеться в повідомленні.

У Запоріжжі співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили злочинне угруповання, яке спеціалізувалось на незаконному оформленні групи інвалідності для чоловіків призовного віку. Серед підозрюваних – лікар місцевої приватної клініки й троє його спільників.

На Вінниччині викрито п’ятьох мешканців обласного центру, які фальсифікували довідки військово-лікарської комісії, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та інші документи. Для цього вони використовували підроблені печатки та штампи різних держустанов та приватних організацій.

У Дніпрі затримано трьох мешканців міста, які допомагали ухилянтам отримати фальшиві медичні довідки щодо непридатності до військової служби.

У Кіровоградській області нейтралізовано злочинну діяльність представників одного з місцевих благодійних фондів. Вони пропонували військовозобов’язаним виїхати в ЄС під виглядом водіїв гуманітарних перевезень. Для цього зловмисники вносили недостовірні відомості до електронної системи «Шлях».

Ще 10 фактів переправлення військовозобов'язаних за кордон викрили співробітники військової контррозвідки СБУ. Ці схеми діяли у Волинській, Закарпатській, Одеській та Чернівецькій областях.

«Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності», – йдеться в повідомленні СБУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДТП поблизу Луцька: в аварії загинув мотоцикліст
Наступна новина ДТП у Луцьку: біля «Променя» зіткнулися маршрутка та «Ауді»
Останні новини
Схожі новини