На Волині ще один випадок захворювання на вірусний гепатит А

На Волині ще один випадок захворювання на вірусний гепатит А

У селі Піща, що у Шацькому районі Волинської області, був зафіксований ще один випадок захворювання на гепатит А.

Про це повідомляють у Волинської обласному лабораторному центрі МОЗУ.

«Продовжується   проведення протиепідемічних заходів  по локалізації та ліквідації вогнища  вірусного гепатиту А в с. Піща  Шацького району. Протягом тижня що минув зареєстровано  1 новий випадок захворювання  у дорослої особи. Всього за період спалаху  потерпіло   10 осіб, з них 4 дітей шкільного віку,  8 виписані з  лікарні в задовільному стані.

За результатами епідрозслідування всі захворювання виникли  в зв’язку  з  контактами по  родинних та дружніх зв’язках у побуті. У вогнищі спільно з медичними працівниками  первинної медико – санітарної допомоги району проведено повний комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів. Продовжується  спостереження за контактними особами у домашніх вогнищах,  проведена  заключна  волога  дезінфекція  в  кожній  домівці  де  проживають  захворілі, з  контактними  проведено бесіди  з  профілактики  ВГА, дотримання   правил  особистої  гігієни,  проведено  хлорування  шахтних  криниць  та    надвірних  туалетів.

Дирекцією школи, за рекомендацією лікарів-епідеміологів, розроблено план заходів по локалізації та ліквідації осередку захворювання, згідно з яким тимчасово припинена робота харчоблоку, додатково закуплено миючі та дезінфікуючі засоби, посилено контроль за режимом прибирання в закладі та дотриманням правил особистої гігієни учнями. Застосовані заходи запобігають поширенню  недуги  в навчальному закладі», – йдеться у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Якщо влада регулюватиме діяльність ринку – матимемо повернення в СРСР», – Петро Нестерук
Наступна новина Як лучани вимагали імпічмент Порошенка. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини