На Волині соцпрацівники залишили неходячого чоловіка у покинутій хаті: що з ним буде далі

На Волині соцпрацівники залишили неходячого чоловіка у покинутій хаті: що з ним буде далі

57-річний Ігор Лисецький — більше тижня лежить у терапевтичному відділенні Торчинської лікарні. В медзаклад його привезли з покинутої хати у селі Білосток

Про це повідомляють у Суспільному.

Чоловік розповів, у занедбану хату без вікон та дверей його привезли працівники Луцького терцентру. До цього він місяць провів у луцькій лікарні.

Волинянин каже: хата, у яку після лікарні його відвезли соцпрацівники, за документами належить йому. Будинок пустує майже 10 років. Колись тут жила його донька із родиною, нині вона за кордоном.

Ігор Лисецький говорить: раніше працював комунальником у Луцьку, винаймав житло. Усе змінилося через погіршення стану здоров'я. Зараз самостійно пересуватися він не може.

У закинутій хаті в селі Білосток, каже чоловік, пробув декілька годин. Опісля його побачили місцеві і відвезли у Торчинську лікарню.

«Не мають права сюди поселити, ще й в таку хату. Вона пусткою стоїть, ніхто тут не живе. Дивіться які зарослі, тут страшно йти вночі. І отак привезти людину сюди, то в мене, навіть, в голову не влазить», — розповіла місцева жителька Галина.

Працівники старостату обстежили будинок і склали акт, який передали до управління соцзахисту населення Торчинської селищної ради, розповіла адміністраторка відділу селищної ради Неля Мигдаль. З її слів, будинок для життя наразі не придатний.

«Вони приїхали і сказали, що залишили «подарунок» у вигляді Лисецького Ігоря Васильовича. І кажуть: у вас є соцслужба, ви й вирішуйте, бо йде ніч. А я кажу: у яких умовах ви його залишили, вони забралися й пішли. В нас дані є, що він власник будинку», — додала Неля Мигдаль.

Станом на 23 жовтня Ігор Лисецький залишається у Торчинській лікарні. Як розповіла терапевтка Наталія Клепарська, на чоловіка чекає операція на суглобі.

«В нього кардіограма, артеріальний тиск у нормі. Буде оперований на суглоб, то це ще місяці у лікарні», — сказала лікарка.

Куди піде жити після виписки Ігор Лисецький каже: не знає.

Відреагувала на, ймовірне, порушення прав і свобод Ігоря Лисецького представниця уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Волинській області Юлія Спас.

З її слів, чоловік має інвалідність, але статусу ще не оформив.

«Першочергове завдання, аби людина мала можливість отримувати якесь соціальне забезпечення — це оформлення йому статусу особи з інвалідністю. Наступний крок — це оформлення пенсійного забезпечення. Він має право, аби перебувати у відділенні стаціонарного паліативного догляду. Таке відділення є і в селі Білосток».

Заява від представниці уповноваженого з прав людини на Волині Юлії Спас надійшла у прокуратуру, розповіла Суспільному речниця прокуратури Наталка Мурахевич. Зараз її вивчають.

Директорка терцентру соціального обслуговування міста Луцька Галина Шатецька на телефонні дзвінки журналістів не відповідає. Суспільне звернулося до заступника начальника відділу управління інформаційної роботи Луцькради Олександра Олішевського, з його слів, коментувати дії соцпрацівників відмовилися також директорка департаменту соцполітики Вікторія Майборода.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Управління ДСНС Волині очолив новий керівник
Наступна новина ДТП на Волині: вантажівка збила чоловіка, який перебігав дорогу
Останні новини
Схожі новини