Соцпрацівники покинули 58-річного хворого волинянина в закинутій хаті без вікон та дверей

Соцпрацівники покинули 58-річного хворого волинянина в закинутій хаті без вікон та дверей

У Торчинській громаді працівники Територіального центру соціального обслуговування населення Луцької громади поселили неходячого чоловіка у будинок без вікон та дверей.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомили читачі.

До журналістів звернулися стурбовані мешканці села Білосток, що у Торчинській громаді. За їх словами, в один із сільських будинків, в якому ніхто не мешкав близько 30 років, невідомі занесли чоловіка та лишили його там. Сам будинок, м'яко кажучи, не в найкращому стані, на відео видно, що там немає вікон та дверей, а про теплоізоляцію мова навіть не йде. В середині ж приміщення ще гірше – потрощені меблі, стіни та покрівля, а по центру кімнати лежить матрац, на якому й знайшли нового господаря.

Ми звернулись за коментарем до керівниці соціального відділу Торчинської селищної ради Ірини Франчук. Вона повідомила, що отримала дзвінок від старости села про цю ситуацію та направила соціального працівника, який оглянув будинок.

«Те, що вони там побачили просто не вкладається в голову. Будинок з огляду знаходиться в аварійному стані, там не те, що жити страшно, а просто ходити. Це було у понеділок, 16 жовтня, тобі якраз прийшов холод. Ми відправили його у нашу лікарню до з'ясування усіх обставин, бо не могли його там лишити, адже він міг замерзнути. Як ми зрозуміли, то ходити він не може, бо його довелося виносити на руках», – каже жінка.

Пані Ірина також додала, що коли чоловіка занесли у будинок, то люди, які це робили, навідались до старости та представились працівниками Територіального центру соціального обслуговування населення Луцької громади. Вони повідомили, що невідомий є власником того будинку і буде тепер там мешкати.

 

За словами Франчук, зараз чоловіка відправили у лікарню в Торчині, де є пункт обігріву, там його нагодували та відігріли. Ми з'ясували, що звати його Ігор Васильович Лисецький, народився у 1966 році та родом із села Милуші, Луцького району, й колись працював у Луцьку на одному з комунальних підприємств, а травми отримав вже після того, як полишив роботу. У коментарі нашим журналістам пан Ігор розповів, що почувається добре та перебуває в теплі.

Аби з'ясувати, як так вийшло, що Ігоря Васильовича залишили напризволяще у холодному приміщенні без опалення, ми звернулися за коментарем до Територіального центру соцобслуговування Луцької громади, якому й приписують такі дії. Очільниця центру Галина Шатецька розповіла, що

«Ми повезли його в Білосток, бо він там має будинок. Він сам погодився туди поїхати і там лишитися. Це житель Торчинської громади, тому про нього має піклуватися його громада. Чому гроші платників податків Луцька мають йти на утримання цього чоловіка? Ну і що, що там ненайкращі умови, він сам так захотів. Місцеві органи ми попередили, у них є соцслужба вони мають за нього відповідати, а не ми», – каже директорка.

Вона також додала, що працівники Луцького терцентру соцобслуговування відшукали рідних пана Ігоря. У нього, за словами пани Галини, є син та донька. Остання знаходиться у Польщі та виходить на зв'язок з батьком, проте син не повідомив про своє місце перебування. Дочка ж, каже Шатецька, висилає йому якісь кошти на життя та інколи говорить з ним телефоном.

Крім того, очільниця терцентру запевнила, що напризволяще його ніхто не кидав. Працівники її центру забезпечили Ігоря Васильовича харчами, одягом та ковдрами, а далі, додає пані Галина, ним мають займатися відповідні служби Торчинської громади.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку біля «Променя» сталася ДТП, постраждав пішохід
Наступна новина Для волинської ТрО зібрали понад 2 мільйони гривень
Останні новини
Схожі новини