На Волині сім'ю ромів з трьома дітьми хочуть виселити із закинутого будинку

На Волині сім'ю ромів з трьома дітьми хочуть виселити із закинутого будинку

Сім’я ромів з трьома дітьми приїхала із Закарпаття й облаштувалася в закинутій шкільній майстерні в селі Запруддя на Волині. Звідти їх намагається виселити місцева влада

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», передає «Еспресо.Захід».

Відомо, що молодій мамі Христині Кулак – 22 роки. У неї троє малюків: хлопчики трьох і двох років та чотиримісячна дівчинка. За словами жінки, вона не вміє ні писати, ні читати, хоч вчилася на муляра. Першу дитину народила у 18 років. Розповідає, що жила з чоловіком на орендованій квартирі та потім він покинув сім’ю.

На Волинь Христину перевіз тато її третьої дитини. Вона зізналася, що тут вкрала у чоловіка телефон, тому поки тривали суди, їй із малюками надали під житло приміщення школи, з якого нині виселяють.

Секретар Сошичненської громади Анатолій Приймака зазначив, що сім'я самовільно заселилася в закинуту будівлю.

«Вони самі заселилися туди. Вони самовільно заселилися… Я розумію, що троє діток. Там діти не були зареєстровані навіть. Ми допомагали їм. Вони в Камінь-Каширську зареєстрували дитину», – заявив він.

У соціальній службі громади про ситуацію знають.

«Коли я про це дізналася, то я їздила обстежувати. Вони сказали, що умови проживання будуть змінювати, – зауважила представниця служби у справах дітей Сошичненської громади Наталія Комінчук. – Значить, я за вашим повідомленням їду, роблю обстеження умов проживання, ставляю їх на облік і буде підніматися питання про те, щоб забирати дітей, тому що діти не можуть жити в таких умовах».

Журналісти пишуть, що за вкрадений телефон Христина отримала умовний термін. У будинок її поселяли на час слідства, під нічний домашній арешт. Ця будівля – стара майстерня, яка належить закинутій школі. Цей навчальний заклад закрили. Таких на Волині дуже багато. І більшість приміщень таких шкіл розвалюються або їх розграбовують.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чотири громади на Волині перенесли осінні канікули
Наступна новина У Луцьку вщент згорів припаркований автомобіль
Останні новини
Схожі новини