На Волині спрощенці віддали бюджетам чверть мільярда гривень

На Волині спрощенці віддали бюджетам чверть мільярда гривень
джерело фото: glavcom.ua

Єдиний податок – стабільне джерело надходжень бюджетів громад.

Зокрема, за підсумками січня-липня 2018 року волинські суб’єкти господарювання, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, вже поповнили бюджети громад на 251,5 мільйона гривень єдиного податку, – повідомляють у ГУ ДФС Волині.

Позитивна динаміка сплати єдиного податку – визначальна тенденція протягом останніх років. За підсумками січня-липня поточного року ріст надходжень єдиного податку фіксують серед юридичних та фізичних осіб, а також сільськогосподарських товаровиробників.

«Оскільки єдиний податок зараховується винятково до бюджетів громад, то належні умови для діяльності представників малого бізнесу – стратегічно важливе питання для ефективного розвитку кожної громади. Саме підприємці-спрощенці забезпечують робочими місцями чимало громадян, щомісяця поповнюючи бюджети всіх рівнів», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що у структурі  надходжень єдиного податку найбільшу суму – майже  191 мільйон гривень, сплатили підприємці-фізичні особи.  Юридичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування, поповнили місцеві бюджети на 33,3 мільйона гривень єдиного податку, сільськогосподарські товаровиробники – на 27,3 мільйона гривень єдиного податку.

«Зі свого боку через Центри обслуговування платників ми намагаємося надати максимально якісні послуги представникам бізнесу з тим, щоб виконання податкових зобов’язань не займало багато часу. А лідерам територіальних громад варто подбати по те, щоб всі підприємці здійснювали діяльність лише легально», – підсумувала Світлана Савчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найбільша колекція Ferrari в світі. ФОТО
Наступна новина Мальовничі фото волинського монастиря. ФОТО
Останні новини
Схожі новини