На Волині судитимуть чоловіка за ворожу пропаганду

На Волині судитимуть чоловіка за ворожу пропаганду

Служба безпеки України на Волині викрила ворожого пропагандиста.

Про це інформує Управління СБ України у Волинській області.

Співробітники СБУ встановили громадянина України, який публічно висловлювався на підтримку збройної агресії рф проти України та визнавав її правомірною. Крім того, він також розміщував деструктивні матеріали, зокрема й у заборонених російських соцмережах.

За даними слідства, 31-річний луганчанин утік із зони бойових дій на територію Луцького району та отримав тут статус внутрішньо-переміщеної особи для отримання соціальних виплат від держави.

Отримуючи гроші від української держави, пропагандист продовжував прославляти рф та відкрито зневажати Україну.

Слідчі СБУ обвинувачують пропагандиста у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровані до суду.

Заходи з викриття та досудове розслідування проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте також: На Волині прихильника «руского міра» посадили на два роки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Донеччині в боях загинув волинянин Сергій Хомік
Наступна новина У Луцьку на насосних станціях встановлюють нове обладнання
Останні новини
Схожі новини