На Волині прихильника «руского міра» посадили на два роки

На Волині прихильника «руского міра» посадили на два роки

За матеріалами Служби безпеки України на Волині засудили ворожого пропагандиста.

Про це повідомляє Управління СБ України у Волинській області.

Співробітники СБУ з’ясували, що житель Донеччини після повномасштабного вторгнення військ рф в Україну утік на Волинь. 41-річний чоловік знайшов прихисток у селі поблизу Луцька. Перебуваючи у відносній безпеці, зловмисник систематично висловлювався на підтримку збройної агресїї рф проти України, погрожував місцевим жителям покараннями від збройних формувань рф та постійно очікував прихід «руского міра» на Волинь.

Окрім того, пропагандист погрожував місцевому священнику, його родині та прихожанам Православної української церкви. Постійно звучали вислови на кшталт: «После прихода россиян все нацики и представители восточных областей, которые их поддерживают будут... уничтожены...», «Будем резать вас, уничтожать вас, издеваться над вами, вашей семьей, всеми нациками и священниками».

Слідчі Управління СБ України у Волинській області закінчили досудове розслідування щодо зловмисника та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.

Читайте також: Лучанина взяли під варту за ворожу пропаганду

Суд визнав пропагандиста винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Зловмисника засудили до двох років позбавлення волі.

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте також: Волинські силовики розслідують справу колаборанта з Луганська


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські водії міняють номерні знаки з літерами Z та V
Наступна новина Як працюють «Мобільні медичні бригади» на Волині
Останні новини
Схожі новини