На Волині судитимуть керівника підприємства за постачання до Росії критично важливих виробів

На Волині судитимуть керівника підприємства за постачання до Росії критично важливих виробів

На Волині судитимуть керівник волинського підприємства, який експортував до Росії високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки

Про це повідомила Волинська обласна прокуратура.

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо директора волинського підприємства, який провадив господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, постачаючи туди критично важливі вироби. 

Як розповіли у прокуратурі, керівник підприємства у Києві та директор волинської компанії, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки, розробили та реалізували тіньову схему продажу до Росії стратегічно важливої продукції, яка може  використовуватись в оборонно-промисловому комплексі РФ. За період від лютого по липень 2022 року ділки нелегально, задіявши фірму-посередника на території Євросоюзу, експортували до Росії майже 200 тис одиниць критично важливих виробів. 

Суд уже визнав керівника столичного підприємства, який допомагав у реалізації злочинних оборудок,  винуватим у вчиненні злочину та призначив покарання: три роки позбавлення волі зі встановленням однорічного іспитового строку та позбавленням на 10 років права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій. А зараз перед судом постане керівник волинського підприємства-виробника. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від поранень помер боєць з Волині Андрій Бондар
Наступна новина На Волині браконьєри вбили червонокнижних тварин
Останні новини
Схожі новини