На Волині технік військової частини передавав ворогу дані про луцький аеродром

На Волині технік військової частини передавав ворогу дані про луцький аеродром

Судили техніка військової частини, який ділився даними про польоти літаків ВПС ЗСУ з аеродрому Луцька у Viber-групі.

Про це стало відомо з постанови Луцького місьрайонного суду, пише ІА Волинські новини.

Із протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що обвинувачений є техніком групи підготовки та військового ремонту технічної позиції підготовки ракет військової частини.

Маючи доступ і допуск до службової інформації, він протягом листопада-грудня минулого року регулярно публікував пости у Viber-групі «Храм вс. вел. Варвари» (232 учасники) про польоти (зльоти, посадки) та плани зльоту бойових літаків Військово-повітряних сил ЗСУ з аеродрому міста Луцьк для виконання бойових завдань.

Під час проведення експертної оцінки інформації, яка міститься у постах, встановлено, що ці відомості становлять службову інформацію в сфері оборони з грифом обмеження доступу «Для службового користування».

Таким чином обвинувачений надсилав на мобільні телефони жителів села Небіжка Луцького району дані, які містять службову інформацію в сфері оборони та мають гриф обмеження доступу «Для службового користування». Це призвело до розголошення інформації перед третіми особами.

Дії техніка кваліфікували за ч. 1 ст. 212-5 КУпАП. Він подав до суду заяву, в якій просив розглянути справу без його присутності. Свою вину визнав у повному обсязі.

Оскільки докази підтверджували вину чоловіка, суд оштрафував його на 340 гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув 42-річний Віталій Лук'янов з Волині
Наступна новина Скільки вулиць на Волині потрібно перейменувати
Останні новини
Схожі новини