Підсанкційний екскапітан збірної України лучанин Тимощук попався на підробці документів

Підсанкційний екскапітан збірної України лучанин Тимощук попався на підробці документів

Лучанин Анатолій Тимощук зрадив батьківщину, став агентом ФСБ і зібрався легалізуватись у Європі завдяки вигаданій бабусі.

Про це повідомляє ТСН.

Журналісти знайшли документальне підтвердження спроби колишнього капітана збірної України з футболу Анатолія Тимощука, який уже давно переїхав до росії, отримати румунський паспорт. Найганебніше в цій історії те, що Тимощук подав фальшиві документи.

У січні 2023 року на колись провідного футболіста збірної наклали персональні санкції терміном на 10 років. Йому заборонено в'їзд до України, також він позбавлений усіх державних нагород, блоковано всі його активи – фінанси, рухоме та нерухоме майно. Схоже, Тимощук почав шукати способи, як вийти із під санкцій України. До журналістів  з кількох джерел потрапили документи, які вказують на те, що колишній капітан збірної намагається отримати румунське громадянство.

“Стосовно нього є заборона в’їзду в Україну, то саме за румунським паспортом заборона ця не має не діяти. Вона є забороною для громадянина України, але не для громадянина Румунії. В цьому є певний трюк”, - запевняє колишній особистий помічник Віталій Юрченко.

У румунську міграційну службу надійшов пакет документів – родовід  Тимощука. І згідно цих документів, волинянин Тимощук насправді  буковинець. Точніше, його, нібито, бабуся народилась у 1929 році на території Румунії. Щоправда, в українських документах такої бабці немає, а про її існування не знають навіть родичі.

“Ну, які румуни, ви що? В нього одна бабуся живе в квартирі над батьками Толіка. До того жила в Нововолинську, тому що дід шахтар. Всі з Волині”, - каже колишня дружина футболіста Надія Тимощук.

Вона додає, що жодних родичів родом із Буковини в родині Тимощуків не було. Ба більше, коли десять років тому вони шукали підстави зробити вид на проживання в Євросоюзі, він знаходив родичів у Білорусі та Польщі, про Румунію тоді не йшлось.

Не знають про румунську бабусю і багаторічні сусіди Тимощуків у Луцьку. Кажуть, що працювала на шахті у Нововолинську. “Казали, що вони отримав ці квартири. Десь вони жили, їхні хати пішли під знос, то їм тут дали квартири. То значить вони десь в Луцьку жили, а на неї казали, що вона шахтарка”, - розповідає сусід. 

Дивні події із паспортами Тимощука почали відбуватись ще раніше. Його колишній особистий помічник Віталій Юрченко згадує, що після 14 року регулярно конфліктував із босом. Після чергового скандалу вирішив перевірити, чи має той російський паспорт. Для цього найняв ліцензованого детектива. Результати приголомшили. “Та людина мені сказала, що проти його прізвища стоїть помітка і ти не можеш далі зайти і подивитися наявну інформацію. Після того, як він спробував це, до нього приїхали і його змусили закінчити кар'єру”, - стверджує чоловік.

Пізніше Віталій оприлюднив документи, які підтверджували співпрацю українського спортсмена з ФСБ Росії. 

Тепер Тимощука тримають в клубі на посаді тренера. Навіть попри те, що в нього прострочена ліцензія. Про зв’язки із ФСБ Тимощук регулярно нагадує і колишній дружині Надії. Зараз вона живе у Німеччині і виховує дітей від Анатолія, але погрози від нього доходять регулярно.

“Він не може заспокоїтись, жити спокійно, мати сім’ю, парити мізки комусь іншому. Я не знаю, в чому його незадоволеність життям. Він мене просто переслідує”, - каже колишня дружина. 

Нам невідомо рішення румунської влади щодо  Тимощука, але юристи нагадують, що Тимощук порушує передовсім українське законодавство.“Поліція і прокуратура мають зацікавитися питанням фактами підробки і порушити відповідну кримінальну справу. За частиною першою статті 358. КК України, «підробка офіційного документу». Підробка документів. Обмеження волі до 5 років”, - кажуть юристи. 

Сам Тимощук на запити журналістів не відповідає.

Читайте такожЗрадник Тимощук вирішив судитися з Україною.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині два далекобійники хотіли відкупитися за 200 гривень
Наступна новина Випускниці з Волині потрібна допомога. Дівчина в реанімації
Останні новини
Схожі новини