На Волині торік зареєстрували 20 нових фермерських господарств

На Волині торік зареєстрували 20 нових фермерських господарств
Фото ілюстративне

На Волині  за 2018 рік вироблено сільськогосподарської продукції на суму понад 7 мільярдів гривень. П’ятий рік поспіль валове виробництво зернових і зернобобових перевищило один мільйон тонн.

Про це написав голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Виробництвом сільськогосподарської продукції займаються 248 агропідприємств, 600 фермерських господарств та майже 150 тисяч особистих селянських господарств. Позитивним є те, що відбувається процес омолодження фермерства», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що лише протягом минулого року на Волині зареєстровано два десятки нових фермерських господарств. А завдяки останнім новаціям державної фінансової підтримки їх кількість, без сумніву, буде збільшуватися.

У 2018 році започатковано безпрецедентну державну підтримку агропромислового комплексу. Відтак, в область залучено 137 млн грн з державного бюджету. Понад 500 суб’єктів підприємницької діяльності взяли участь в шести державних програмах, з них 394 фермерські господарства, а також 5 тисяч 40 власників особистих селянських господарств.

«Волинські аграрії займають одну з провідних позицій за урожайністю серед інших регіонів країни. І це не може не тішити», - зазначає Олександр Савченко


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На які маршрутки лучани скаржаться найчастіше. ПЕРЕЛІК
Наступна новина У Луцьку «полювали» на горе-паркувальників. ФОТО
Останні новини
Схожі новини