В області треба перейменувати 838 вулиць, які пов'язані з росіянами, – волинські нардепи

В області треба перейменувати 838 вулиць, які пов'язані з росіянами, – волинські нардепи
Фото ілюстративне

Волинські народні депутати Ігор Гузь, Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов підготували звернення до влади всіх 54 територіальних громад Волині про необхідність перейменування вулиць, які мають в собі не тільки радянські, але і російські маркери культури та історії. Станом на сьогодні загалом у Волинській області перейменування потребують 838 вулиць.  

Про це на своїй сторінці повідомив Ігор Гузь. 

«Вважаємо, що це є одним із актуальних та дієвих методів боротьби з впливом «руского міра». Агресори на тимчасово окупованій території відразу розпочинають процес перейменування. Повертають українські назви вулиць і населених пунктів до старих російсько-радянських топонімів», – зазначив він.

Читайте також: Міфи про перейменування вулиць. Що треба знати лучанам

Список з такими вулицями є відкритим і напрацьований спільно з платформою «Декомунізація.Україна». 

Можна знайти свою громаду та переглянути назви вулиць у вашому місті чи селі: https://bit.ly/3N8EvJf

«Прошу владу громад найближчим часом винести питання про перейменування і увіковічнити в назвах Героїв, гідних діячів історії та культури українського народу від давнини і до тепер», – підсумував Гузь. 

До слова, напередодні з ініціативою перейменувати вулиці у Луцьку, названі на честь росіян, виступили волинські журналісти. У процесі декомунізації у Луцьку вирішили перейменувати п’ять вулиць. Крім того, у місті вже розпочали демонтаж радянської символіки на меморіалі Вічної Слави. Невдовзі також там замінять дату початку Другої світової війни з 1941-го року на 1939.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ
Наступна новина За незалежність України загинув лучанин Ігор Дяченко
Останні новини
Схожі новини