На луцькому меморіалі зносять радянську символіку

На луцькому меморіалі зносять радянську символіку
Демонтаж радянської символіки на меморіалі Вічної Слави у Луцьку. Фото Ігоря Поліщука

У Луцьку розпочали демонтаж радянської символіки на меморіалі Вічної Слави. Невдовзі також там замінять дату початку Другої світової війни з 1941-го року на 1939.

Про це 27-го квітня у Facebook повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук

«Розпочали демонтаж радянської та україноненависницької символіки на меморіалі Вічної Слави. Після демонтажних робіт весь благоустрій буде відновлено», – написав мер.

">http://

Фото та відео Ігоря Поліщука з Facebook

Також, за його словами, монтаж цифр 1939 замість 1941 на мемріалі Вічної Слави підрядник зобов‘язався зробити до 1-го травня.

Нагадаємо, луцькі журналісти зібрали ініціативну групу, яка виступила за позбавлення меморіалу комуністичних символів та перейменування майже сотні вулиць, названих на честь росіян.

Також петиція про дерусифікацію Луцька набрала необхідні для розгляду 354 голоси.

Крім того, попри те, що у Луцьку – понад сотня вулиць, названих на честь російських та радянських діячів, на найближчій сесії міської ради, яка відбудеться у середу, 27 квітня, готуються перейменувати лише дві – Федорова та Ярощука. Решті ж потрібні місяці обговорень, - кажуть депутати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У боях з окупантами загинули ще двоє волинських військових
Наступна новина Поблизу Володимира посеред дороги горів автомобіль
Останні новини
Схожі новини