На Волині триває «бюджетна війна» між ОДА та облрадою. ВІДЕО

На Волині триває «бюджетна війна» між ОДА та облрадою. ВІДЕО
Фото - Волинське Агентство Розслідувань

На Волині не вщухає так звана «бюджетна війна» між обласною адміністрацією та обласною радою.

Олександр Савченко намагається через суд скасувати рішення про цьогорічний бюджет області, посадовці обласної ради скаржаться правоохоронцям, мовляв, голова адміністрації перевищує повноваження в бюджетних питаннях, – йдеться у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ Луцьк.

Головний фінансист волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк, який опікується скарбницею регіону десятками років, як ніхто знає всі тонкощі та підводні лазівки бюджетного процесу.

Цього разу трапився неприємний прецедент, - каже посадовець. ОДА своєчасно подала проект бюджету на 2019-ий рік до обласної ради, ті, зі свого боку, провели бюджетні слухання та комісії. І все ніби йшло за планом.

«Зауважень до проекту, який подала адміністрація, не було жодних. 19 грудня у переддень сесії по «бюджету» на комісії було внесено ряд пропозицій», – повідомив Никитюк.

А пропозицій було більше ста, де члени комісії раптом захотіли внести цілу низку змін. А ще, запропонували зменшити ряд видатків, в тому числі на перинатальний центр, відкриття якого чекали у першому кварталі цього року.

Зрештою, більшістю голосів зі своїми змінами бюджет таки затвердили.

Втім, голова ОДА Олександр Савченко видає доручення, яким фактично призупиняє виконання рішення сесії, а заодно і затверджений бюджет. Далі – судова тяганина, навколо того, хто має рацію, а хто ні.

Більше – у сюжеті.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Берестечку представники релігійної громади ПЦУ замінили у храмі всі замки
Наступна новина Як луцькі школярі змагалися у танцях. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини