У Берестечку представники релігійної громади ПЦУ замінили у храмі всі замки

У Берестечку представники релігійної громади ПЦУ замінили у храмі всі замки
Фото - Район Горохів

Релігійна громада Свято-Троїцього собору міста Берестечка, що на Волині, не дочекалася ключів від настоятеля, тому люди у присутності поліції замінили замки і увійшли до храму.

Про це Район.Горохів розповіла Берестечківська міська голова Валентина Залевська.

Парафія офіційно належить до Волинської єпархії ПЦУ від 22 січня 2019 року, коли в Управлінні єпархії надали відповідні документи, а саме протокол зборів і підписи з паспортними даними 732 осіб з голосом «за» і 30 підписами «проти».

Від 20 січня настоятель Собору благочинний Дмитрій Петрущак не проводив богослужінь і не віддавав громаді ключів. Тому 5 лютого громада зібралася на площі перед Собором і проголосувала за відкриття дверей і зробила це у присутності поліції.

Читати також: У Берестечку молилися під храмом, який вийшов з МП, бо настоятель загубив ключі

«Понад сім десятків людей підписалося під Актом про відкриття Собору. Перед тим люди їздили і до священика, і до старости, але нікого не знайшли. Ми вчинили законним способом, щоб ніхто не мав підстав говорити про силове захоплення храму. Щодо себе особисто я чула дорікання, що я не мала права там бути, як представниця влади. Але на посаді міського голови я тільки три роки, а 23 роки я є прихожанкою Собору і маю повне право мати свою думку у цьому питанні», – прокоментувала Валентина Залевська.

Читати також: У Берестечку священик УПЦ МП закрив храм через «загрозу захоплення»

Станом на 5 лютого священослужитель у Собор ще не призначений.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЦВК зареєструвала уже 34 кандидати на пост президента України
Наступна новина На Волині триває «бюджетна війна» між ОДА та облрадою. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини