На Волині у ліс випустили 120 оленів та 30 диких свиней, яких виростили в екопарку

На Волині у ліс випустили 120 оленів та 30 диких свиней, яких виростили в екопарку

120 оленів та 30 диких свиней, вирощених в екопарку, випустили у ліси Турійщини.

Задум реалізував засновник групи підприємств «Аміла», депутат обласної ради Роман Микитюк. На його запрошення очевидцями поповнення місцевої фауни стали голова обласної ради Григорій Недопад, народний депутат Вячеслав Рубльов, представники влади району та громади, а також лісівники, – повідомляє пресслужба облради.

"Я десять років мріяв і готувався до цього. Створив ферму з розведення диких тварин "Аміла". Ми здобували досвід в оленярстві, розведенні дикого кабана, лані європейської та муфлона степового. Паралельно тривало будівництво вольєра у природному середовищі", - розповідає Роман Микитюк.

Площа природної резервації близько 2 тисяч гектарів з огородженням протяжністю понад 20 кілометрів. Співробітники екопарку сподіваються, що до цієй території їхні підопічні швидко призвичаяться і будуть давати потомство.

«Як звірі поведуть себе в лісі ми поки не можемо сказати, але сподіваємось, що нам вдасться максимально зберегти якості кожної породи. На наступний рік ми плануємо випустити у цей вольєр також лань європейську", - поділився планами заступник керівника ФГ "Аміла" Роман Гунчак.

Територія буде доступною для усіх охочих: і для місцевого населення, і для туристів. "Люди зможуть тут вільно гуляти чи збирати гриби, рухатись по велосипедних, кінних, піших туристичних маршрутах і споглядати багату фауну тутешніх лісів. Нашою мрією також є переселити сюди європейського зубра. Популяцію звіра необхідно регулювати, тому у сезон полювання спробуємо запровадити і мисливський туризм", - заважує Роман Микитюк.

Читайте також: У волинському лісі помітили ведмедя

Голова обласної ради Григорій Недопад схвалив ініціативність та ентузіазм засновників «Аміли». "Тішить те, що в нашому краї є люди, які дбають про збільшення популяції дикого звіра. Спостереження за ним у природному середовищі – це новий для нашого регіону і, як на мене, дуже перспективний напрямок зеленого туризму. Роман Микитюк робить гарну справу, лісівники і влада підтримують його ініціативу, бо такі речі для Волині є знаковими", - підкреслив він.

Народний депутат Вячеслав Рубльов переконаий, що маючи у своєму активі такий різновид туризму, Волинь по праву може вважатися законодавицею мод в Україні щодо розвитку еколгоічного напрямку.

"На Турійщину уже сьогодні приїжджають за досвідом із Львівської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської областей. Я вірю, що за декілька років ця місцина стане центром екологічного туризму не лише Волині, а й загалом Західного регіону нашої держави», - наголосив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Топові рецепти холодної кави
Наступна новина Волинянки завоювали 14 медалей на чемпіонаті України з велосипедного спорту
Останні новини
Схожі новини