На Волині уже 6 тисяч евакуйованих

На Волині уже 6 тисяч евакуйованих

Станом на 5 березня на Волині вже розселено понад 6 тисяч вимушено евакуйованих.

Про це повідомив заступник начальника Волинської ОВА Андрій Ярмольський, звітуючи про роботу Координаційного центру Волині. 

За його словами, кількість місць для поселення збільшили до 7 тисяч. 

Окрім цього, зусилля Координаційного центру Волині зосередили на волонтерській допомозі регіонам, які найбільше постраждали від ворожих дій.

Таким чином 5 березня: 

  • було прийнято 10 вантажівок з різноманітною гуманітарною допомогою загальною вагою 70 тонн. 
  • відправили 3 багатотонні вантажі гуманітарної допомоги (продовольство, одяг, взуття, предмети гігієни та першої необхідності) на Житомирщину та Київщину.  Серед іншого – також і медичні засоби (перев’язувальний матеріал, знеболюючі та кровоспинні препарати, ліки для дітей, антисептики, шприци, медичні рукавиці, розчини для ін'єкцій).
  • окремо забезпечили потреби у радіостанціях та матеріалах для відновлення електропостачання військові підрозділи. 
  • забезпечили паливно-мастильними матеріалами вантажівки для доправлення гуманітарної допомоги.  
  • сформовано для відправлення з різних залізничних станцій області 7 вагонів: борошно – 55 тонн, картопля і овочі – 170 тонн, 5 піддонів з одягом та взуттям, 8 піддонів з консервацією, 80 тонн круп та інших продуктів харчування. Понад 20 тонн – побутової хімії.
  • 60 звернень опрацьовано колцентром. Пропонувалася: міжнародна допомога з Польщі; гуманітарна, фінансова та індивідуальна допомога громадянам; здача крові донорами; заявлялась потреба пасажирських перевезень по території України та за кордоном; надано консультації та роз’яснення громадянам з різних питань. Всього станом на 05 березня опрацьовано 456 звернень, з них виконано 78%.

Нагадаємо, 5 березня на Волині обійшлося без «повітряних тривог», то був відносно спокійний 10-й день війни з Росією в Україні. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Доба без «повітряних тривог». Як минув 10 день війни на Волині. Коротко
Наступна новина Намісник Милецького монастиря звернувся до Путіна
Останні новини
Схожі новини