На Волині вже розселили майже 400 вимушених переселенців

На Волині вже розселили майже 400 вимушених переселенців
Андрій Ярмольський. Фото Волинської ОДА

На Волині розселили майже 400 вимушено евакуйованих осіб. Вони забезпечені усім необхідним. Крім того, у області до поселення доступні ще 2 тисячі місць.

Про це розповів заступник голови Волинської ОДА Андрій Ярмольський.

За його словами, станом на 18 годину 28-го лютого, на Волині розселили майже 400 вимушено евакуйованих осіб. Ще 2 тисячі місць доступні для поселення.

«Сьогодні доступними залишається для поселення більше 2000 місць. Активно комунікуємо з волонтерами, які підшуковують житло. Своє житло надають жителі нашої Волинської області, за що їм окрема вдячність.

За цей час війни надано допомогу в поселенні близько 380-ти вимушено евакуйованим особам. Хочу повідомити, що доставка пенсій та грошові допомоги в цей час здійснюються і будуть здійснюватися далі. Для цього передбачений відповідний бюджет, про що ми інформували», - розповів Андрій Ярмольський.

Крім того, за добу роботи координаційного центру до колцентру надійшло понад 150 звернень. Це - пропозиції надання допомоги: гуманітарної, волонтерської, матеріальної. Вона розподіляється відповідно до потреб.

">http://

Створено 2 логістичних хаби для отримання допомоги від іноземних благодійних фондів у Любліні та Хелмі. Такий осередок працює і в Луцьку. Налагоджено процес отримання заявок на потреби гуманітарної допомоги із сусідніх областей. Сьогодні прийняли чотири фури із гуманітарною допомогою з-за кордону.

Крім того, Андрій Ярмольський розповів, що існують проблеми пов’язані з блокпостами, які облаштовують мешканці громад. Зокрема, деякі з них розміщують без погодження з військовими, що створює, або може створити труднощі.

«Встановлена та ведеться координація з територіальними громадами. Сьогодні є ряд проблем, які ми наносимо територіальним громадам, і просимо їх враховувати. Зокрема, це питання розміщення блокпостів на території нашої області. Ми розуміємо хвилювання жителів, які встановлюють ці блокпости. Однак, я хочу зауважити, що треба бути дуже уважним і обережним у формуванні цих блокпостів, оскільки бажання допомоги може нашкодити нашим військовим. Якщо ці блокпости, а це військово-інженерна споруда, не затверджені і не погоджені з військовими, - це може ускладнити рух нашої військової техніки. Черги на блокпостах можуть створити загрозу при можливих бойових діях, оскільки заблоковані будуть відходи, проїзд спеціальної техніки», - розповів заступник голови ОДА.

Відтак, місцевим допоможуть правильно облаштовувати ці блокпости, аби вони не заважали та не створювали порушень.

Нагадаємо, про схожу проблему з блокпостами говорив Луцький міський голова Ігор Поліщук. Мер закликав жителів громади не перекривати блокпостами міжнародні траси, які використовуються для перевезення медикаментів та іншої допомоги військовим. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МОЄ місто сьогодні. 28 лютого
Наступна новина Білоруські військові рухаються до українського кордону у напрямку Волині, - Генштаб ЗСУ
Останні новини
Схожі новини