На Волині в організації «схеми відкатів» викрили керівництво служби місцевих автодоріг

На Волині в організації «схеми відкатів» викрили керівництво служби місцевих автодоріг

На Волині викрили в організації «схеми відкатів» керівництво служби місцевих автомобільних доріг та будівництва.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України у фейсбуці.

Неправомірну вигоду посадовці вимагали за укладання договорів із встановлення відеокамер на об’єктах будівництва в межах програми «Велике будівництво», у тому числі й на автомобільних дорогах області.

В ході слідства оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури викрили та задокументували протиправну діяльність групи посадовців служби місцевих автомобільних доріг та будівництва облдержадміністрації.

20 відсотків «відкату» від загальної суми договорів, а саме 60 тисяч гривень, повинен був надати підрядник за укладання угод щодо встановлення камер відеонагляду.

16 листопада у Луцьку правоохоронці затримали під час одержання чергової суми неправомірної вигоди одного з фігурантів. Один із керівників служби отримав 25 тисяч гривень для подальшої передачі частини коштів іншим учасникам «схеми».

Раніше було задокументовано факти отримання ними 23 тисяч гривень та встановлення системи відеонагляду вартістю 12 тисяч гривень у квартирі одного з посадовців.

Наразі у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано двох посадовців. Вирішується питання про оголошення фігурантам підозр за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання стосовно них запобіжних заходів.

До слова, слід нагадати, що у січні 2020 року без лишнього шуму, конкурсів і нарад на Волині створили нове державне підприємство. У його компетенції: ремонт та утримання доріг області, а ще – організація будівництва та ремонтів практично всіх об’єктів, яке відбувається за бюджетні кошти.

Нове державне підприємство на Волині з’явилося ще 7 лютого. Саме тоді голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко підписав розпорядження № 60 про утворення державного підприємства “Служба місцевих автомобільних доріг та будівництва у Волинській області”. Засновником цього підприємства стала Волинська ОДА. Читайте детальніше у матеріалі від ІА Волинські Новини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 361 новий випадок та п'ять смертей: ситуація з коронавірусом на Волині
Наступна новина Що робити, якщо не маєш сімейного лікаря, але захворів на COVID-19? Відповідь МОЗ
Останні новини
Схожі новини