На Волині від менінгококової інфекції помер підліток

На Волині від менінгококової інфекції помер підліток

На Волині від менінгококової інфекції помер хлопець.  

Про це повідомили у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України. 

«Менінгококова інфекція – одна з найбільш важких гострих інфекційних захворювань з різними клінічними проявами локалізованих або генералізованих форм інфекційного процесу. Небезпека інфекції полягає в тому, що вона може мати дуже швидкий, блискавичний розвиток важких форм з високим ризиком летального результату. У такому випадку від різкого підвищення температури, висипань — аж до ураження головного мозку, цілого організму, сильної інтоксикації та загибелі хворого — може минути лише одна доба. Такий блискавичний варіант зареєстровано на Волині  у підлітка, який  на жаль закінчився смертю хворого», – інформують в центрі. 

Як повідомляє Суспільне, хлопцю було 17 років. Він помер 16 лютого. Це перший випадок хвороби від початку року. Епідрозслідування розпочали одразу після повідомлення медиків про підозру на менінгококову інфекцію. Джерело зараження встановлюють. Торік на Волині зафіксували чотири випадки менінгококової інфекції. Усім недужим було менше дев'яти років. Одне немовля померло.

Проведені бактеріологічні обстеження контактних осіб за місцем навчання і проживання померлого хлопця. Організовано протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації вогнища інфекції.

Наразі епідрозслідування триває.

Фахівці структурного підрозділу Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб оперативно розпочали епідрозслідування.

Проведені бактеріологічні обстеження контактних осіб за місцем  навчання і проживання.  Організовано протиепідемічні заходи  з локалізації та ліквідації вогнища інфекції за місцем навчання та проживання. Наразі епідрозслідування триває.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині троє ділків легалізували 2,6 мільйона гривень від наркоторгівлі
Наступна новина Луцьким підприємцям частково компенсують вартість придбаних генераторів: як це працює
Останні новини
Схожі новини