Луцьким підприємцям частково компенсують вартість придбаних генераторів: як це працює

Луцьким підприємцям частково компенсують вартість придбаних генераторів: як це працює

У луцькому Центрі надання адміністративних послуг 20 лютого розпочали прийом документів від підприємців, які можуть отримати з міського бюджету часткову компенсацію за придбаний генератор.

Про це розповіла Суспільному директорка ЦНАПу Лариса Карп'як.

На компенсацію з міського бюджету виділили сім мільйонів гривень із програми розвитку малого та середнього підприємництва.

Заяву на часткову компенсацію пишуть у ЦНАПі. Перелік документів є на сайті: це рахунок-фактура на відшкодування купленого генератора та витяг, що фізична особа зареєстрована підприємцем.

Претендувати на часткову компенсацію можуть ті, хто купив генератор після 24-го лютого 2022 року, — розповідає начальниця відділу міськради Олена Оліферович. Каже: можна отримати 50% від вартості генератора, але не більше 50 тисяч гривень.

За її словами, також існує перелік умов для відшкодування грошей підприємцям:

  • мають бути суб’єктами господарювання у сфері ресторанного бізнесу: кафе, бари, ресторани, кафетерії;
  • або ж у сфері надання послуг: аптеки, автосервіси, салони краси тощо;
  • обов'язковою умовою є те, що приміщення має знаходитися на першому поверсі чи в підвальному приміщенні;
  • умова – наявність вільного входу/виходу для громадян, без пропускної системи;
  • можливість зарядити телефони та кімната для санітарно-гігієнічних потреб.

В одному з барів Луцька адміністраторка Катерина показує генератор, який придбали через постійні відключення електроенергії. Подавати документ на часткову компенсацію за придбаний генератор, – каже, – не планують, бо чек при купівлі генератора не зберегли, не знали, що буде компенсація з місцевого бюджету.

Власниця ательє Софія Сасовська стала першою людиною, яка прийшла до центру надання адміністративних послуг у Луцьку, щоб дізнатися про умови компенсації. Каже, що про відшкодування дізналася від орендаря приміщення. Додає: для мене, малого бізнесу, будь-яка підтримка дуже суттєва, бо зараз дуже важко.

Упродовж першого дня підприємці написали три заяви на часткову компенсацію вартості генераторів. Прийом документів триватиме до 1 березня, далі спецкомісія розподілить кошти між заявниками.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині від менінгококової інфекції помер підліток
Наступна новина У Луцьку небайдужі здали водія, який сів за кермо в стані наркотичного сп’яніння 
Останні новини
Схожі новини