На Волині відбувся Міжнародній турнір з боксу пам'яті Ігоря Єремеєва. ФОТО

На Волині відбувся Міжнародній турнір з боксу пам'яті Ігоря Єремеєва. ФОТО

Цьогорічне літо на Любешівщині розпочалось по-спортивному – 2 та 3 червня в селищному парку відбувся Міжнародний турнір з боксу, присвячений пам'яті Ігоря Єремеєва – українського бізнесмена і політика, народного депутата України.

Про це йдеться на сторінці Любешівської районної державної адміністрації у Facebook

Нагадаємо, Ігор Єремеєв трагічно загинув у серпні 2015 року. Цього ж року під час зустрічі у Любешівському технічному коледжі Ігор Єремеєв пообіцяв громадській організації «Спортивний клуб «УДАР» допомогти придбати боксерський ринг. Свою обіцянку він виконав, ринг придбали і встановили, але відкрити його Ігорю Мироновичу не судилося. 

Нагадаємо, у Луцьку відбулася прем'єра фільму про Ігоря Єремєєва.

У пам’ять про загиблого депутата, людини, яка всіляко допомагала району у розвитку спорту і були проведені міжнародні змагання, організаторами якого виступили – Фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині», Федерація боксу у Волинській області, Любешівська районна державна адміністрація та районна рада, Любешівська селищна рада, відділ з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації та неодноразовий призер і чемпіон Європи і світу з кікбоксінгу, чемпіон України з боксу, віце-президент федерації боксу, уродженець с. Залізниці Іван Швайко.

Райцентр вперше приймав змагання такого масштабу, адже для участі у турнірі до Любешова приїхали 150 боксерів з Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Волинської областей, команда міста Київ, а також з ближнього зарубіжжя – боксери із Республіки Білорусь.

Серед поважних гостей та членів організаційного комітету, які завітали на церемонію урочистого відкриття турніру – народний депутат України Івахів Степан Петрович, генерал-майор міліції, почесний Президент Волинської федерації кікбоксингу Швидкий Віктор Васильович, перший заступник голови Любешівської райдержадміністрації Фесик Сергій Іванович, голова районної ради Нагорний Петро Никонович, голова Любешівської селищної ради Кух Олег Іванович, представник відділення боксу дитячо-юнацької спортивної школи №5 міста Пінська Республіки Білорусь Березюк Олександр Олександрович та брат Ігоря Єремеєва Євген Миронович Єремеєв.

Урочисту церемонію відкриття змагань розпочали із звучання Державного Гімну України, та врученням традиційних волинських дарів гостям нашого краю. Державний Гімн виконав акапело директор Будинку культури Любешівської селищної ради Анатолій Ковальчук.

Після оголошення суддівської колегії розпочались безпосередні змагання.

Упродовж двох днів тривали запеклі сутички за вихід у фінал турніру. І ось, у безкомпромісній боротьбі визначились найкращі боксери, які у 17 фінальних поєдинках виборювали звання чемпіонів Міжнародного турніру. 
Учасники змагалися у наступних вагових категоріях:
- чоловіки до 22-х років – 64, 69, 75, 81 кг;
- молодь 2000 – 2001 рр.н. – 56, 60, 64, 69, 75, 81, +91 кг;
- юніори 2002 – 2003 рр.н. – 44-46, 48, 50, 52, 54, 57, 60, 63, 66, 70, 80.

Змагання такого рівня проходили згідно діючих правил АІВА.



Кожен боксер, який виходив на ринг прагнув перемоги. Проте, в когось це вдавалось краще, а хтось залишав ринг з поразкою. Юні спортсмени демонстрували неабияку силу до перемоги та свої професійні навики. 

Також варто відзначити і любешівських боксерів – вихованців спортивного клубу «УДАР» (тренер Созон Смаль). Із 36 золотих медалей чотири – у любешівських боксерів: Петрика Валентина (вагова категорія 33 кг), Ходаківського Назарія (вагова категорія 34 кг), Бущука Мирослава (молодь 2000 – 2001 рр.н. – 60 кг) та Швирида Андрія (чоловіки +91 кг).

За крок до перемоги зупинився Ковальчук Дмитро (чоловіки 69 кг), який в спарингу за рішенням суддів отримав нічию.

Кожний бій був по-своєму хвилюючим та важким, які глядачі підтримували бурхливими оплесками. Проте найбільш вражаючим видовищем був двобій крайніх учасників змагань – Швирида Андрія (Любешів) та Рибачука Сергія (Луцьк) (вагова категорія чоловіки +91), в якому наш земляк в першому раунді здобув перемогу нокаутом.

Переможці та призери змагань отримали грамоти, медалі та статуетки. За рішенням суддів кращими боксерами змагань стали Багіров Ельдар (Івано-Франківськ) та Швирид Андрій (Любешів), які були нагороджені кубками, сувенірами та цінними подарунками.

Незалежно від результату гри і учасники, і глядачі отримали масу задоволення та приємних вражень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова громади біля Луцька пожертвувала премію на тренажери
Наступна новина У громаді на Волині відмовилися від пришкільних таборів
Останні новини
Схожі новини