На Волині відбувся Всеукраїнський освітній табір «Хорунжий». ФОТО

На Волині відбувся Всеукраїнський освітній табір «Хорунжий». ФОТО

З 4 червня по 1 липня 2018 року на Волині відбувався Всеукраїнський освітній табір «Хорунжий» – захід, спрямований на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України. 

Про це повідомляють організатори. 

Кожен заїзд освітнього табору «Хорунжий» тривав 7 днів. Упродовж заїзду 70 учасників були об’єднані у рої, які мали хоругви з зображенням покровителя рою – одного з знакових постатей в історії України – та кожного дня змагалися за таборову першість.

У рамках програми освітнього табору «Хорунжий» відбувалися заняття із самозарадності, тимбілдингу та домедичної допомоги. Під час перебування на таборі учасники розширювали світогляд на численних історичних лекціях, гутірках з інформаційної безпеки та заняттях, спрямованих на активізацію громадської діяльності.

Сплав на байдарках, пейнтбол, стрільби на військовому полігоні, інтелектуальні та спортивні ігри – невід’ємна складова духовного та фізичного гарту таборовиків.

На стрільбах та грі у пейнтбол учасники «Хорунжого» відпрацьовували техніку поводження зі зброєю, а сплав на байдарках став відтворенням лекцій про історичну складову місця проведення табору (зокрема, переплав річки Турія Данилом Галицьким у 1310 році), а також реконструював сплави періоду козацької доби.

Окрім того, упродовж проведення освітнього табору «Хорунжий» учасники збирались на ранкову руханку, вечірні імпрези та ватри, спілкувались один з одним за допомогою таборової пошти.

Кожен заїзд освітнього табору «Хорунжий» був названий іменем визначного українського державотворця: перший заїзд носив ім’я Петра Болбочана, другий – Тараса Бульби-Боровця, третій – Григорія Перегіняка, четвертий – Василя Івахіва.

Загалом у чотирьох заїздах табору взяли участь 280 юнаків та дівчат з усіх областей України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скандальний екс-посадовець Луцькради хоче поновитися на роботі через суд. ВІДЕО
Наступна новина Експерти спрогнозували курс долара на липень
Останні новини
Схожі новини