На Волині відкрили виставку з сучасними воєнними експонатами

На Волині відкрили виставку з сучасними воєнними експонатами
Фото: Мирослава Мороз

У Ковельському історичному музеї відкрили виставку з воєнними експонатами з передової, котрі для закладу передали військові з Волині. Це оновлена експозиція під назвою "Україна незламна", яка відтворює хронологію подій від осені 2013 року і дотепер.

Про це пише Суспільне

Як повідомила на Facebook-сторінці закладу головна зберігачка фондів музею Мирослава Мороз, експозиція представлена у двох розділах. Перший розділ виставка присвятили Революції Гідності і Небесній Сотні, другий розділ відтворює події війни в України від 2014 року і дотепер.

У музейній залі представлені військові речі, що використовувалися на Донбасі у зоні проведення АТО і ООС, бойові прапори Національної гвардії України і ЗСУ, шеврони, залишки сучасної зброї, спогади, світлини та інші речі ковельчан, які воювали на сході України.

Серед предметів, пов'язаних із вторгненням рф в Україну – уламки зброї російських окупантів, одяг, сухпайки і особисті речі російських військових.

"За останніх три місяці музейна збірка поповнилася новими експонатами цієї героїчної і водночас трагічної доби, з поміж яких, дитячі малюнки і листи підтримки українським захисникам, речі, пов’язані з волонтерською діяльністю. Наш музей розповідатиме нащадкам про жорстоку війну, яку розв’язала росія", – зазначила музейниця.

Читайте також: Студент луцького університету створив інтерактивний рюкзак


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рада заборонила російську музику в медіа та громадських місцях України
Наступна новина Глава Генштабу Британії доручив солдатам готуватися до війни в Європі
Останні новини
Схожі новини