Студент луцького університету створив інтерактивний рюкзак

Студент луцького університету створив інтерактивний рюкзак
Фото ЛНТУ

Студент другого курсу кафедри комп’ютерних наук Луцького національного технічного університету Сергій Бабій створив інтерактивний рюкзак. 

Про це повідомили на сайті університету. 

Він створив рюкзак, який завдяки додатку на смартфоні та світлодіодній стрічці, відтворює будь-яке зображення, транслює текст або навіть відеоігри.

Студент розповідає, що завдяки своїй розробці він бере участь у різноманітних наукових конкурсах. 

«Це моє захоплення. Я цікавлюся різними розробками, переглядаю відео винахідників і якось натрапив на подібну технологію у YouTube. Вирішив цей проект відтворити власноруч. Мені ця робота сподобалася, у мене все вийшло, проект помітили у коледжі, в якому я навчався раніше, а розвинути його вдалося вже в ЛНТУ.

Завдяки цьому пристрою я беру участь у різноманітних наукових конкурсах, у чому мені допомагає мій науковий керівник Юрій Лук’янчук», – цитує студента сайт університету.

Фото ЛНТУ

За словами хлопця, рюкзак працює завдяки чіпу.

«Це маленький чіп від Arduino, контролер Wemos mini, на якому стоїть Wi-fi модуль. Від нього йде електрична схема, до якої «залита» програма, що дозволяє користуватися зі смартфону.

Коли ми задаємо завдання у програмі, подається сигнал на Wi-fi модуль та чіп, проходить через провід до світлодіодної матриці 16х16 пікселів. Програма на телефоні створена саме під цей проект», – розповідає студент. 

Також Сергій Бабій зазначає, що рюкзак працює фактично без обмежень. Однак єдине питання у тому, на скільки часу вистачатиме power-банку, від якого рюкзак заряджається. 

Фото ЛНТУ

Студент також каже, що зображення, яке транслюється на екрані рюкзака, обмежується лише розміром і частково якістю.

«Загалом же, на ньому можна відтворювати усе, що завгодно. Так, зображення може бути не настільки чітким, яким воно було на екрані комп’ютера, але транслювати його через додаток цілком можливо.

Тут ми можемо малювати, робити бігучий рядок як на рекламних банерах, відтворювати анімацію та ігри без обмежень», – переконує Сергій Бабій.

Хллопець каже, що витратив на його створнення близько 1300 гривень. Разом з вартістю самого рюказка він обійшовся близько у 1500-2000 гривень.

Фото ЛНТУ

Стедент переконує, що його розбробка може бути корисною у сферах маркетингу та бізнесу. 

«Якщо говорити про розважальні цілі, то це дійсно круто, сучасно і з ним точно можна вирізнятися серед людей. Водночас, така річ дуже крута у сфері бізнесу та маркетингу, вона може використовуватися у різноманітних компаніях для просування їхнього товару чи послуги», – додав він. 

Наразі Сергій Бабій планує комерціалізувати свою розробку та працює над тим, аби знайти відповідне фінансування та можливості просування.

Нагадаємо, на Волині безкоштовно виготовляють протези ніг та рук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський пропонує ратифікувати Стамбульську конвенцію
Наступна новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ
Останні новини
Схожі новини