На Волині виявили «безгосподарські» артезіанські свердловини

На Волині виявили «безгосподарські» артезіанські свердловини

На території Волинської області знайшли артезіанські свердловини, які невідомо хто пробив.

Про це стало відомо 24 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел розповів, що поки що не може сказати, яка загальна кількість таких артсвердловин в області, неможливо також і встановити винуватця їхньої появи.

Виявляють такі свердловини під час перевірок, а приписи за порушення відправляти нема кому.

Є три випадки, коли такі свердловини виявили у навчальних закладах, тож за впорядкування їх відповідно до санітарних вимог повинні відповідати директори.

Йдеться про дитячий садок у селі Борочиче Горохівського району та у школах сіл Заболотці та Литовеж Іваничівського району. Тут вода потрапляє до споживачів без попередньої очистки. 

Назар Орел розповів, що штраф за порушення становить 425 гривень, а це значно менше, ніж вартість приведення артсвердловин у відповідність до всіх вимог.

Заступник голови облдержадімінстрації Сергій Кошарук повідомив очільників громад, що ті повинні протягом місяця провести інвентаризацію усіх свердловин і безгосподарські взяти на баланс, а також провести консервацію забруднених свердловин, щоб уникнути забруднення підземних горизонтів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, яка якість питної води на Волині
Наступна новина Волинян просять прихистити кошенят, яких викинули посеред дороги. ФОТО
Останні новини
Схожі новини