На Волині виявили лістеріоз у вагітної та немовляти

На Волині виявили лістеріоз у вагітної та немовляти

Цього місяця на Волині лабораторно підтвердили два випадки інфікування лістеріозом. Захворювання діагностували у вагітної та немовляти

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

За даними медиків, у Луцькому районі занедужала вагітна жінка, у Володимирському – немовля. Наразі їх уже виписали із лікарні. За фактами інфікування триває епідрозслідування.

Відомо, що в області щороку реєструють поодинокі випадки хвороби, за останні 10 років їх було 15. Із них 11 – у новонароджених, два – у вагітних.

Лістеріоз: що це за хвороба та чим небезпечна інфекція

Джерелом лістерій є дикі гризуни, тварини, а також дикі птахи, зокрема, голуби. Зараження людини може відбуватися при контакті з інфікованими тваринами, при вживанні рибної або тваринної продукції без термічної обробки (сире молоко, сирокопчені ковбаси, сир, особливо, придбаний на стихійних ринках), через забруднені овочі та фрукти.

Спочатку захворювання за симптомами схоже на харчове отруєння чи ангіну. У людини проявляється слабкість, озноб, температура і діарея. Якщо хвороба прогресує – страждає головний мозок.

Саме діти першого року життя та вагітні – серед найбільш вразливих до лістеріозу. До групи ризику також належать люди зі зниженим імунітетом. Це ті, хто отримує хіміо- і гормональну терапію, має СНІД та цукровий діабет, люди похилого віку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на Соборності зіткнулися Mercedes та Volkswagen
Наступна новина На війні загинув Герой з Волині Володимир Карпук
Останні новини
Схожі новини