На Волині за час воєнного стану кількість злочинів зменшилась вдвічі, — Нацполіція

На Волині за час воєнного стану кількість злочинів зменшилась вдвічі, — Нацполіція
Фото ілюстративне

З 24 лютого на території області правоохоронці зареєстрували 305 кримінальних проваджень. Кількість правопорушень зменшилась вдвічі, ніж за аналогічний період у мирний час.

Про це Суспільному повідомив керівник Нацполіції Волині Юрій Крошко.

Серед злочинів, які найчастіше фіксують на Волині – крадіжки, шахрайства та збут наркотиків.

Цього місяця трьох волинян затримали за розкладання "закладок" із наркотиками. Зі слів Юрія Крошка, на початку війни такі правопорушення зникли з реєстру, проте зараз їх знову почали фіксувати.

Щодо крадіжок, то їх, зі слів Юрія Крошка, фіксують мало. "Люди, які скоїли цей злочин, за законами воєнного часу будуть відповідати за нього реальним строком, від п'яти до восьми років позбавлення волі", — зазначив керівник Нацполіції Волині. 

Також в області почастішали факти телефонних та інтернет-шахрайств. Люди наперед переказують гроші водіям за послуги з перевезення. Отримавши гроші, перевізники зникають. 

Загалом, зі слів Юрія Крошка, станом на 23 березня кількість звернень на лінію 102 зменшилась, у порівнянні з початком воєнного стану. Поліцейські продовжують перевіряти повідомлення волинян про підозрілих людей або ж діяльність диверсійно-розвідувальних груп.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Всю ніч розбирали завали, сподіваючись знайти Катю живою», - побратим загиблої Героїні України
Наступна новина Звільненням Ірпеня керував волинянин Олександр Фацевич
Останні новини
Схожі новини