Скандальна фірма «Данко» збудувала на Волині асфальтобетонний завод. Люди бояться екологічного лиха

Скандальна фірма «Данко» збудувала на Волині асфальтобетонний завод. Люди бояться екологічного лиха

На Волині у Ківерцівському районі поблизу села Озеро без відповідних погоджень та без відома місцевих жителів за два тижні «виріс» асфальтобетонний завод. Збудувало його підприємство «Данко» із донецьким корінням. Землю під завод в оренду фірмі надала Волинська облдержадміністрація.

Підприємство є приватним та неодноразово було фігурантом скандалів у Донецькій області, – йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Зокрема, у Єдиному реєстрі судових розслідувань є багато згадок про цю фірму: звинувачують у неякісних роботах та легалізації грошей отриманих злочинним шляхом. Так, три місяці тому у Краматорському суді Донецької області «Данко» фігурувала у кримінальному провадженні за статтею 191 КК України – заволодіння державними коштами сумою у понад 9 мільйонів гривень. 

Голова Тростянецької ОТГ Олександр Ковальчук зауважує, що завод, який тут побудували, не розміщений на території громади.

«На початку будівництва вони приїжджали до нас, розповіли про свої плани по встановленню даного об’єкту, по роботі. Саме де стоїть територія цього підприємства, де висипаний щебень – це є землі промисловості у розпорядженні Волинської обласної державної адміністрації», – зазначає Олександр Ковальчук.

«Моя особиста думка і думка депутатів – щоб хоча б частина цього підприємства була зареєстрована в нас на території, аби нам йшли податки. В нас була домовленість, що до 17 червня вони зареєструють в нас, аби до початку роботи до нас йшли кошти.До сьогодні до нас ніхто не звертався», – додав він.

Місцеві жителі обурюються, що не провели громадських слухань стосовно будівництва заводу поблизу їх домівок.

Депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук розповів, що до них звернулись місцеві жителі з проханням запобігти екологічній катастрофі.

«До нас звернулись жителі села Озеро зі скаргою, що у них можлива екологічна катастрофа. Я, як депутат облради, член екологічної комісії був змушений виїхати на дану територію і пересвідчитись у тому, що на цій території таки встановлений об’єкт, який має виготовляти асфальт. Екологічних погоджень тут немає, податки на викиди ніхто платити не збирається, погодження з сільрадою нема», – зазначає Олександр Омельчук.

Також він додав, що залучатиме до розгляду справи і правоохоронні органи. 

«Ми напишемо відповідні заяви, депутатські запити, щодо погодження чи непогодження даного об’єкта в СБУ, прокуратуру та поліцію, аби на сесії облради усі депутати змогли побачити реальну картину та перестати нас травити», – додав Омельчук.

У Волинській ОДА працівниця прес-центру Карина Мариневич зазначила, що це приватна фірма і ніякого відношення до держадміністрації вона немає. На сайті ОДА знайти розпорядження про виділення земельної ділянки під будівництво заводу – не вдалось.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Верховна Рада планує значно підвищити штрафи за забруднення водойм та браконьєрство
Наступна новина Троянди від митрополита. Як у центрі Луцька з’явився квітучий сад
Останні новини
Схожі новини