На Волині за тиждень виявили майже 4,8 тисяч хворих на грип

На Волині за тиждень виявили майже 4,8 тисяч хворих на грип

У Волинській області за минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіло 4797 осіб. Попереднього тижня було 4890 осіб.

Серед захворілих 57% становлять діти до 17 років, повідомляє  Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України. 

Інтенсивний показник захворюваності за даний період становить 470,0 на 100 тисяч населення, що на 14,7% нижче епідемічного порогу розрахованого для області та вказує на неепідемічний рівень активності.

Медики закликають волинян вакцинуватися проти грипу. 

З початку епідсезону 2022-2023 років ГРВІ та грипом перехворіло уже понад 113 тисяч волинян —  це 11 % населення області.  Близько  2% від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи. 

Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано – понад 2600 осіб, із них групи ризику становлять 80%.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус грипу А (АН3), не субтипованого та вірус грипу В, парагрипу, аденовіруси, RS-віруси, риновіруси,  метапневмовіруси.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перші добровольці бригади «Лють» з Волині вирушили на бойове злагодження. ФОТО, ВІДЕО
Наступна новина На Волині з постачальника електроенергії стягнуть понад 470 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини