На Волині за вихідні патрульні виявили 41 п'яного водія

На Волині за вихідні патрульні виявили 41 п'яного водія

З 14 по 16 січня у Волинській області співробітники секторів реагування патрульної поліції виявили 41 п’яного водія.

Про це йдеться на сайті ГУНП Волині.

Факти правопорушень належним чином задокументовані: на нетверезих керманичів складено протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Відповідно до ч. 1 ст. 130 КУпАП, керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, тягне за собою  накладення штрафу 17 000 грн з позбавленням права керування на строк один рік. 

Читайте також: Статистика аварій на Волині у 2021 році. Скільки було загиблих і травмованих

Повторно протягом року – штраф на водіїв у розмірі 34 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу. 

Третій раз протягом року керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів передбачає штраф 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

Окрім того, збільшено термін розгляду таких справ судом – нині це один рік.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани тимчасово не зможуть поповнити е-квитки для проїзду через телефон
Наступна новина У Луцьку хочуть облаштувати ще дві зупинки громадського транспорту. Де
Останні новини
Схожі новини