На Волині – земельний скандал із політичним підтекстом. ВІДЕО

На Волині – земельний скандал із політичним підтекстом. ВІДЕО

Скандал довкола земель однієї із громад Ратнівщини взялися врегульовувати у профільній комісії Волинської обласної ради. Для цього скликали всіх причетних до конфлікту, аби обговорити ситуацію і з’ясувати, з кого ж спитати врешті-решт. 

Про це повідомляє Сфера-ТВ.

Уже більше місяця навколо земель сіл Заліси та Заболоття, що на Ратнівщині, точаться конфлікти. А все тому, що посадовці селищної ради вчасно не повідомили місцевим мешканцям про те, що інвестор, який має намір обробляти місцеві землі, взявся їх кропити від бур’янів.

Кілька разів з цього приводу в селищі Заболоття збирали збори. Навіть коли селищний голова Валерій Свіржевський вже визнав що вина за ним, так би мовити, покаявся та сказав, що все виправить, окремі депутати з тієї ж політичної сили вирішили зібрати цілу комісію, аби вкотре нагадати про себе, а заодно і про ситуацію.

Члени комісії почали опитувати всіх за чергою. Про те, що все було на законних підставах розповів перший заступник голови Ратнівської РДА Євген Савлук.

Цікаво те, каже Євген Савлук, що на так звані збори селян покликали лише вибраних мешканців громади, жоден з яких, до слова, не підписував договір оренди з інвестором, також депутата від УКРОПу та журналістів симпатизуючого політсилі телеканалу.

Один з представників громади, який ще тоді на зборах під пильною опікою окремих осіб, в унісон з рештою роздмухував конфлікт, Сергій Гнинянко каже, що його делегували селяни.

Виходить так, що і представник громади визнає недоопрацювання місцевої влади.

Свою вину ще раз визнав Заболотівський селищний голова  Валерій Свіржевський. І додав, що в ОТГ є проблема інвентаризації земель, над чим потрібно працювати.

Також, за словами селищного голови Заболоття, вже в цю неділю усі сторони - влада, інвестор та громада – вкотре сядуть за стіл переговорів, аби викорінити усі непорозуміння.

Щоправда, таке рішення членам земельної комісії не зовсім до вподоби, адже, якщо в селі домовляться – доведеться шукати інший привід для піару. Тож вони вкотре призначають цілу низку всіх можливих перевірок , та дружно голосують «за».   

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські власники авто на єврономерах готові до акцій протесту
Наступна новина У Луцьку біля житлового масиву знайшли труп свині. ФОТО
Останні новини
Схожі новини