На Волині жительку Мелітополя підозрюють у колабораційній діяльності

На Волині жительку Мелітополя підозрюють у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури 39-річній жительці міста Мелітополя Запорізької області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Як інформує прокуратура Волині, восени 2022 року жінка добровільно обійняла посаду першого заступника так званого «міністра освіти і науки Запорізької області»  в складі окупаційної адміністрації держави-агресора на тимчасово окупованих територіях.

Працюючи на псевдопосаді, вона забезпечувала реалізацію незаконної державної політики окупантів у галузях освіти і науки, просувала ідеї «руского міра», здійснювала пропаганду з метою дискредитації дій української влади, а також виконувала інші функціональні обов’язки, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України.

Досудове розслідування у відсутності самої обвинуваченої) здійснює УСБУ у Волинській області.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Ягодині» військовозобов’язаний давав прикордоннику 1000 доларів за виїзд з України
Наступна новина У Луцьку в дворах ріжуть дерева, щоб облаштували паркінг
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні