На Волині зростає кількість хворих на кір

На Волині зростає кількість хворих на кір

За оперативним даними  протягом  вихідних – 3-4 листопада 2018 року –  на кір захворіло 7 осіб, з яких 5 – у Луцькому районі, ще 2 - у Ківерцівському районі. Загалом за останній тиждень захворіло 79 осіб, що у двічі більше від попереднього тижня. Натомість, з початку року на Волині кором інфікувалося понад півтори тисячі осіб.

Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

На сьогодні зареєстровано 4 спалахи. Так, у селі Підгайці Луцького району спалах з трьома вогнищами: 50 хворих – школярі, 14 – в побуті. Також, в селі Боголюби Луцького району 3 хворих учнів; у місті Луцьк у побуті 3 хворих; на підприємстві «Кромберг енд Шуберт», де понад 5 тисяч працюючих – 15 хворих.

Тож, в зв’язку зі складною епідемічною ситуацією, відповідно до розпорядження голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка, продовжено канікули в школах Луцького району (в селах Підгайці, Крупа, Липини) до 11 листопада, а також у Люблинецькому ліцеї, Затурцівській школі-інтернат, один клас – на карантині у ЗОШ № 3 м. Нововолинськ та до 16 листопада продовжено канікули у школі с. Стара Лішня Іваничівського району.

Працівники закладів охорони здоров’я здійснюють комплекс протиепідемічних заходів у вогнищах захворювань на кір, в т.ч. імунізацію за епідемічними показами. Одночасно, здійснюються перевірки у всіх амбулаторіях ЗПСМ на предмет проведення вакцинації.

Епідеміологи закликають усіх волинян, які не мають щеплень або щодо яких відсутні відомості, негайно вакцинуватися.


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра на Волинь привезуть тіло загиблого на Сході бійця
Наступна новина Обираємо героя жовтня на «Першому»
Останні новини
Схожі новини