На волинських дорогах встановлять 5 камер фотовідеофіксації

На волинських дорогах встановлять 5 камер фотовідеофіксації
Фото ілюстративне

У 2021 році на українських дорогах загальнодержавного значення встановлять 220 стаціонарних камер фотовідеофіксації. Зокрема на Волині з’явиться 5 таких камер.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, за вісім місяців 2020 року, до бюджету завдяки камерам відеофіксації надійшло 210 мільйонів гривень, інформує Суспільне.

«Ще більше безпеки на дорогах. Цьогоріч планується встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні. За 8 місяців 2020-го на ділянках роботи 48 комплексів автофіксації порушень ПДР кількість ДТП з постраждалими зменшилася втричі», – зазначив Аваков.

Радник глави МВС Антон Геращенко на брифінгу повідомив, що в тих місцях, де були встановлені перші 50 камер, в три рази зменшилась кількість порушення правил дорожнього руху.

Так, камери встановлять на трасах «Київ – Чоп», «Київ – Одеса», «Київ – Ковель – Ягодин», «Київ – Знам'янка», «Київ – Харків – Довжанський», «Київ – Обухів».

Заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало зазначив, що з понад 210 мільйонів гривень штрафів, 84% – сплачено за так званим «пільговим тарифом» у перші 10 днів, що свідчить про готовність учасників дорожнього руху брати відповідальність за безпеку на дорогах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські медики отримали нові автомобілі «швидкої допомоги»
Наступна новина «Якби припекло, я й сам ту гульку вирізав би». Історія волинянина, який захворів на рак грудей
Останні новини
Схожі новини