На Волині відновлювали легендарний Лесин ліс. ФОТО

На Волині відновлювали легендарний Лесин ліс. ФОТО

У місцях, оспіваних Лесею Українкою у «Лісовій пісні», волинські лісівники садили нові дерева. Кажуть: бережуть цю місцину особливо, адже вона досі «дихає» словом поетеси.

Акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», під час якої садили нові дерева у Скулинському лісництві Ковельського лісгоспу, лісівники приурочили до 107-й річниці створення драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». У четвер, 18 жовтня у ній взяли участь лісівники, волинські письменники разом із вихованцями учнівського лісництва Скулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та журналістами.

У Музеї-садибі Косачів

Розпочалася акція візитом до музею-садиби Косачів, що у селі Колодяжне. До слова, там раніше висаджували парк з нагоди 100-ї річниці написання драми-феєрії.

«Ми завжди брали активну участь в тому, аби ця садиба була туристично привабливою. На перший будинок Лесі Українки ми виділили будівельний матеріал та гроші, аби оновити його та ґанок. Окрім цього, ми приєднуємося й до благоустрою території: щороку висаджуємо декоративні посадкові матеріали», – каже директор державного підприємства «Ковельське лісове господарство» Володимир Данилюк.

«Але найбільше прагнемо зберегти те, що було за часів Лесі Українки. До прикладу, тут є груша, яка цвіла ще за життя письменниці. Старе дерево треба було б зрізати – якби не ця обставина. Тому ми доглядаємо за нею і робимо усе, аби зберегти» – додає директор лісгоспу.

Директор державного підприємства «Ковельське лісове господарство» Володимир Данилюк

Парк біля музею Лесі Українки

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Нове урочище «Лісова пісня»

На території Скулинського лісництва уже чекали школярі. Після невеличкого інструктажу всі взялися за роботу – саджати трирічні дуби, сосни, ялину та інші дерева за допомогою спеціального знаряддя для посадки – «меча Колесова».

Загалом 30 соток землі засадили майже двома тисячами саджанців різних порід.

Опісля неподалік озера Нечимне у лісі біля Лесиного дуба, під яким, за легендою, любила відпочивати Леся Українка, лісівники висадили кілька дубів.

Це місце вони обрали, тому що там є природне «вікно» (вільне місце). Саме тому й вирішили посадити невеличку пам’ятну алею саме тут.

Начальник відділу лісового господартства Волинського ОУЛМГ Борис Бабеляс

«Наразі у лісогосподарських підприємствах обласного управління відбуваються осінні лісокультурні посадки. Заплановані об’єми з лісовідновлення у 2018 році ми перевиконали на 75 гектарів. Ми посадити більше, ніж зрізали за рахунок галявин та біогалявин. Ми підготували площі, посадили культури і відповідно вийшло, що засаджень стало більше, аніж зрубів», – розповів начальник відділу лісового господартства Волинського ОУЛМГ Борис Бабеляс.

До слова, на лісовідновні роботи у 2018 році волинські лісівники вже витратили близько 30 мільйонів гривень.

Садженці
Вихованці учнівського лісництва Скулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Садіння молодих дерев 

Лесин дуб

Садіння дубів біля річки Нечимне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку стартував опалювальний сезон
Наступна новина За кулісами волинського ПриватБанку, або Туди не беруть за хабарі. НА ОФІСІ
Останні новини
Схожі новини