На Ягодині затримали авто на «бляхах» з липовими документами

На Ягодині затримали авто на «бляхах» з липовими документами
фото ілюстративне, джерело: Днепр Час

Мешканець Запоріжжя намагався провезти через Волинську митницю авто з несправжніми документами.

Про це повідомляє прес-служба ДФС області. 

Зокрема, у пункті пропуску Ягодин виявлений документ, який ніби-то посвідчував нотаріус Канцелярії в м. Люблін на право користування автомобілем «RENAULT MEGANE». 

Його пред’явив тимчасово не працюючий житель міста Запоріжжя, намагаючись ввезти авто у митному режимі «транзит». На запит волинських митників польський нотаріус спростував факт оформлення цього документу.

Відтак, автомобіль, оцінений у понад 120 тисяч гривень, вилучений на склад митниці до прийняття остаточного рішення у справі судом. Порушнику згідно статті 483 Митного Кодексу України за подання митникам документа, одержаного незаконним шляхом, загрожує конфіскація транспортного засобу та штраф у розмірі 100 відсотків його вартості.

Фіктивні нотаріальні доручення стали у 2018 році одним із найпоширеніших видів правопорушень, до яких вдаються організатори транскордонних шахрайств щодо автомобілів на європейській реєстрації у зоні діяльності Волинської митниці, - коментує її керівник Євгеній Шелігацький. - Дається взнаки географічне розташування Волині та особливості її пунктів пропуску – шість призначені виключно для автомобільного сполучення.

За цією ознакою протягом року уже було складено 53 протоколи. Суди розглянули і винесли остаточні рішення у 28 справах. У результаті конфісковано автомобілів на суму 1,9 млн грн. Ще накладено штрафів на таку ж суму – 1,9 млн грн, що підлягають стягненню згідно із Законом України «Про виконавче провадження».

Особливістю цих справ є фактичне вчинення злочину підробки документів на території іншої держави, тому можливості української правоохоронної системи викрити та притягнути до відповідальності фальсифікаторів дуже обмежені.

«Тож вкотре застерігаю громадян України: ваші протиправні плани заощадити виливаються у суттєві втрати для родинного бюджету на користь державного. Це ж стосується і громадян, які за винагороду довіряють свої особисті документи третім особам. Будьте обачними, дотримуйтесь митних правил і не беріть участі у сумнівних транскордонних оборудках», - попереджає в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку працює безплатна школа англійської мови
Наступна новина Унітаз замість смітника: лучани щомісяця викидають у каналізацію майже 50 тонн непотребу
Останні новини
Схожі новини