На Ягодині затримали контрабанду транспорту майже на два мільйони гривень

На Ягодині затримали контрабанду транспорту майже на два мільйони гривень

Волинські митники на посту Ягодин припинили спробу незаконного імпорту транспортних засобів на 1,8 мільйона гривень.

Через пункт пропуску Ягодин волинське підприємство ввозило в Україну транспортні засоби, а саме: три сідельні тягачі та тентований напівпричеп. Водії підприємства подали до митного оформлення документи на товар. Згідно з ними підставою для імпорту стала зовнішньоекономічна операція за прямим контрактом між українським покупцем і продавцем з Великобританії. Про це повідомляють у терорганах ДФС у Волинській області.

Проте на запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС сектор Укрбюро Інтерполу повідомив, що вказана у контракті англійська компанія офіційно припинила свою діяльність ще в листопаді 2017 року. Отже, товаросупровідні документи, пред’явлені митникам, містили завідомо неправдиві відомості щодо відправника.

Такі дії керівництва волинської компанії, відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, тягнуть за собою штраф у розмірі 100% вартості товару з його конфіскацією. Нині три сідельні тягачі та тентований напівпричеп, загальною вартістю 1 мільйон 851 тисяча гривень, тимчасово вилучили на склад митниці. Остаточне рішення у справі прийматиме суд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині медиків звинувачують у смерті чоловіка
Наступна новина У Луцьку питання відпочинку хворих на діабет дітей лишилося відкритим
Останні новини
Схожі новини